Ajankohtaista kirjastossa


Ranuan kirjaston ajankohtaisia asioita
JOULUN AIKAAN KIRJASTOON !
Kirjasto on avoinna Joulun pyhinä itsepalveluna. Sisään pääsee kun kirjautuu oven lukulaitteen kautta omalla kirjastokortilla ja pin-koodilla. Huom. tallentava videovalvonta !
Omatoimiajat Joulun aikaan:
Maanantai 25.12. klo 10 - 16
Tiistai 26.12. klo 8 - 16
Jouluaattona su 24.12. kirjasto on suljettu.
Hyvää Joulua kaikille !
 
Ranuan kirjasto on liittynyt osaksi Lapin kirjastoja. Verkkokirjaston osoite on muuttunut. Uusia käyttösääntöjä saa kirjastosta.

 

Kirjastossa on VIRTU -asiointipiste. Palvelupiste on tarkoitettu henkilökohtaiseen etäasiointiin viranomaisten ja muiden tahojen kanssa. Varaa aika kirjastosta.

http://www.virtu.fi  

Ranuan kirjaston omatoimiaika

Kirjastoon pääsee sisälle tunnistautumalla kirjaston pääovella. Oma kirjastokortti asetetaan oven vieressä olevaan lukulaitteeseen ja näppäillään oma pin-koodi. Lapset voivat tulla vanhemman seurassa ja valvonnassa. Henkilökunta palvelee asiakkaita normaalina aukioloaikana klo 12 alkaen. Omatoimiaikana asiakas voi lainata aineistoa lainausautomaatilla, lukea lehtiä, käyttää kirjaston asiakastietokoneita ja tutustua näyttelyihin. Palveluajan päätyttyä kaikkien asiakkaiden on poistuttava ulos ja kirjauduttava sisään, jos haluavat jäädä kirjaston tiloihin. Henkilökuntaa ei ole paikalla palveluajan päätyttyä. Omatoimikäyttöaika jatkuu ma-pe klo 20 asti. Lauantaisin kirjasto on omatoimisesti käytettävissä klo 8-15 (henkilökuntaa ei ole paikalla).

Omatoimikirjaston aukioloajat:
Ma -pe 8.30 - 20.00
La 8.00 - 15.00

Huom. Kirjastossa on käytössä tallentava kameravalvonta !

Kirjastoauto vastaanottaa nyt käytöstä poistettuja energiansäästö- ja loisteputkilamppuja sekä paristoja. Myöskään ledilamppuja ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana. Nekin voi tuoda kirjastoautoon. Toiminta on yhteistyötä Napapiirin Residuum Oy:n kanssa.
Lisätietoja Residuumilta.

Digitointipiste on asiakkaiden käytettävissä..
Katso lisätietoja 

Ranuan kirjastossa on käytössä asiakastietokoneiden sähköinen ajanvarausjärjestelmä!

Voit varata ajan kirjaston tietokoneille etukäteen Internetin kautta.  VARAA AIKA
Kirjautumiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja salasanan. Jos sinulla ei ole salasanaa tai kirjastokorttia, niin tule käymään kirjastossa ja pyydä virkailijaa tekemään sinulle tunnukset. 
Kun sinulla on tunnukset, voit tulla kirjastoon ja ottaa omilla tunnuksillasi käyttöön vapaan tietokoneen. Enää ei tarvitse ilmoittautua virkailijoille.
Tule kirjastoon, niin kerromme lisää.

Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään asiakastietokoneiden käytössä. Voit hoitaa pankki-, ym. asioitasi kirjaston tietokoneilla. Voit myös lainata käyttöösi iPad-tabletin, jolla voit mm. lukea verkkolehtiä (ePress).

Voit olla mukana kehittämässä kirjaston verkkopalvelua. Ota kantaa.  Lähetä ehdotuksia.  Otamme ne ilolla vastaan!
 
Tulevat näyttelyt

2017 näyttelyt liittyvät kunnan 100 v. juhlavuoteen. Näyttelytyöryhmä suunnittelee ja hyväksyy koko vuoden näyttelyt.  

Joulukuussa esillä Ranuan seurakunnan taideaarteita

Tammikuussa 2018 Kauko Kuhan grafiikkaa

Helmikuussa Lahjamaria Rannikko-Ekströmin taidenäyttely

Maaliskuussa @100askelta - osallisuus 

Huhtikuussa Esko Toljamon taidenäyttely