Ajankohtaista kirjastossa


Ranuan kirjaston ajankohtaisia asioita
 
Ranuan kirjasto 90 vuotta

Kirjastotoiminta alkoi Ranualla 20.8.1929. Kirjasto juhlistaa tapahtumaa tarjoamalla asiakkaille pullakahvit tiistaina 20.8.2019 klo 12 - 16.

Ohjelmaa: 
* Lukemishankkeen esittelyä erityisesti opettajille, varhaiskasvatuksen henkilöstölle ja perhepäivähoitajille. Hanke on ammattiliitto Jytyn rahoittama.
* Pehmojen yö. Tuo oma nallesi tai pehmoeläimesi kirjastoon klo 12-16. Näet seuraavana päivänä kuvista, miten pehmosi on viettänyt yönsä kirjastossa. Kaikkea jännittävää ja yllättävää voi tapahtua. Malttavatkohan nukkua ollenkaan?

Tervetuloa juhlistamaan merkkipäiväämme yhdessä meidän kanssamme!

Taiteiden yö kirjastossa la 14.9. klo 17-23

* Poistokirjahävittäjäiset. Nyt voit viedä poistokirjoja maksutta!
* Jotain häppeninkiä Lukemiskampanjan tiimoilta!
* Eero Österbergin näyttely

Tervetuloa !

 

UUTTA KIRJASTOAUTOSSA! 
Kirjastoauton avoimessa verkossa on nyt käytettävissä kaikki samat palvelut kuin pääkirjastollakin. Voit mm. lukea verkkolehtiä (ePress, PressReader). Palvelut toimivat kirjastoauton asiakaskoneella ja asiakkaan omilla laitteilla auton avoimessa verkossa.
Tule kokeilemaan.

Uusi verkkokirjasto käyttöön!
Lapin kirjastojen uusi verkkokirjasto on otettu käyttöön. Verkkokirjasto sisältää kaikkien Lapin kuntien kirjastojen aineistojen hakupalvelun. Kirjautumalla omalla kirjastokortillasi ja salanumerollasi voit tehdä varauksia, uusia lainoja ja katsella omia tietojasi kirjaston asiakasrekisterissä. Uudessa Finnassa voi tehdä omia suosikkilistoja tai ottaa käyttöön uutuusvahteja. Löydät myös kotoa käytettävissä olevan e-aineiston: e-kirjat, e-lehdet ja e-musiikin.
Lapin kirjastojen uusi verkkokirjasto on osa Finna-kokonaisuutta, johon voit tutustua osoitteessa: finna.fi. Siinä on mukana yli sata arkistoa, museota ja kirjastoa. Finna on valtakunnallinen, kirjastoille ilmainen, avoimeen lähdekoodiin perustuva verkkokirjasto, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Lapin kirjastojen uudesta verkkokirjastosta löydät myös kirjastojen aukioloajat ja muuta kirjastojen ajankohtaista asiaa. 

Kuulijalle iloa

Kirjaston hanke ”Kuulijalle iloa – sosiaalisen lukemisen vanha muoto käyttöön” on päättynyt, mutta hankkeen toiminta jatkuu. Hankkeen tavoitteena oli löytää vapaaehtoisia ääneenlukijoita niille kunnan palvelutalojen asukkaille ja muillekin ikäihmisille, joille se tuottaisi iloa. Jaettu lukemistapahtuma, ikäihmiselle mieluisan luettavan äärellä, on parhaimmillaan antoisa sosiaalinen kohtaaminen molemmille osapuolille, mutta etenkin ikääntyneiden päiviin se tuo kaivattua toisen ihmisen läsnäoloa, vaihtelua ja virkistystä. Ilmoittaudu lukijaksi! Lisätiedot ja yhteydenotot: 040 8670 220 tai lukuilonjakajat(at)ranua.fi.

 
Ranuan kirjasto on nyt osa Lapin kirjastoja. Verkkokirjaston osoite on muuttunut. Uusia käyttösääntöjä saa kirjastosta.

Kirjastossa on VIRTU -asiointipiste. Palvelupiste on tarkoitettu henkilökohtaiseen etäasiointiin viranomaisten ja muiden tahojen kanssa. Varaa aika kirjastosta.
AJANVARAUS VIRTUUN

Ranuan kirjaston omatoimiaika

Kirjastoon pääsee sisälle tunnistautumalla kirjaston pääovella. Oma kirjastokortti asetetaan oven vieressä olevaan lukulaitteeseen ja näppäillään oma pin-koodi. Lapset voivat tulla vanhemman seurassa ja valvonnassa. Henkilökunta palvelee asiakkaita normaalina aukioloaikana klo 12 alkaen. Omatoimiaikana asiakas voi lainata aineistoa lainausautomaatilla, lukea lehtiä, käyttää kirjaston asiakastietokoneita ja tutustua näyttelyihin. Palveluajan päätyttyä kaikkien asiakkaiden on poistuttava ulos ja kirjauduttava sisään, jos haluavat jäädä kirjaston tiloihin. Henkilökuntaa ei ole paikalla palveluajan päätyttyä. Omatoimikäyttöaika jatkuu ma-pe klo 20 asti. Lauantaisin kirjasto on omatoimisesti käytettävissä klo 8-15 (henkilökuntaa ei ole paikalla).

Omatoimikirjaston aukioloajat:
Ma -pe 8.30 - 20.00
La 8.00 - 15.00

Huom. Kirjastossa on käytössä tallentava kameravalvonta !

Kirjastoauto vastaanottaa  käytöstä poistettuja energiansäästö- ja loisteputkilamppuja sekä paristoja. Myöskään ledilamppuja ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana. Nekin voi tuoda kirjastoautoon. Toiminta on yhteistyötä Napapiirin Residuum Oy:n kanssa.
Lisätietoja Residuumilta.

Digitointipiste on asiakkaiden käytettävissä..
Katso lisätietoja 

Ranuan kirjastossa on käytössä asiakastietokoneiden sähköinen ajanvarausjärjestelmä!

Voit varata ajan kirjaston tietokoneille etukäteen Internetin kautta.  VARAA AIKA
Kirjautumiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja salasanan. Jos sinulla ei ole salasanaa tai kirjastokorttia, niin tule käymään kirjastossa ja pyydä virkailijaa tekemään sinulle tunnukset. 
Kun sinulla on tunnukset, voit tulla kirjastoon ja ottaa omilla tunnuksillasi käyttöön vapaan tietokoneen. Enää ei tarvitse ilmoittautua virkailijoille.
Tule kirjastoon, niin kerromme lisää.

Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään asiakastietokoneiden käytössä. Voit hoitaa pankki-, ym. asioitasi kirjaston tietokoneilla. Voit myös lainata käyttöösi iPad-tabletin, jolla voit mm. lukea verkkolehtiä (ePress).

Voit olla mukana kehittämässä kirjaston verkkopalvelua. Ota kantaa.  Lähetä ehdotuksia.  Otamme ne ilolla vastaan!
 
Tulevat näyttelyt

Heinä-elokuu: Esko Toljamon näyttely

Syyskuussa Eero Österbergin näyttely

Lokakuu: avoin

Marraskuu: avoin

Joulukuu: avoin