Ajankohtaista kirjastossa


Ranuan kirjaston ajankohtaisia asioita
MITÄ MIELTÄ OLET KIRJASTOSTASI? Vastaa ja voita lahjakortti kirjakauppaan

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa.

Kyselyyn voit vastata TÄSTÄ LINKISTÄ. Voit myös täyttää lomakkeen kirjastossa tai kirjastoautossa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan.

Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä !

Yleisten kirjastojen valtakunnallisen käyttäjäkyselyn järjestävät Opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

kysely-banneri.jpg

 
Seutukirjastokysely
Kysely on päättynyt ja kaikkien vastanneiden kesken arvottiin kaksi palkintoa. Onnettarena toimi Anniina Illikainen ja arvonta suoritettiin Ranuan kirjastolla 16.4.2018.
Onnekkaat voittajat ovat Riitta Kalermo Posiolta ja Ismo Sarajärvi Ranualta.

 

Kuulijalle iloa

Kirjastossa on 1.2.2018 käynnistynyt hanke ”Kuulijalle iloa – sosiaalisen lukemisen vanha muoto käyttöön”. Hankkeen tavoitteena on löytää vapaaehtoisia ääneenlukijoita niille kunnan palvelutalojen asukkaille ja muillekin ikäihmisille, joille se tuottaisi iloa. Jaettu lukemistapahtuma, ikäihmiselle mieluisan luettavan äärellä, on parhaimmillaan antoisa sosiaalinen kohtaaminen molemmille osapuolille, mutta etenkin ikääntyneiden päiviin se tuo kaivattua toisen ihmisen läsnäoloa, vaihtelua ja virkistystä. Kirjastossa järjestetään lähiaikoina infotilaisuus vapaaehtoisesta ääneenlukemisesta kiinnostuneille. Lukijaksi voi toki ilmoittautua jo nyt! Lisätiedot ja yhteydenotot: 040 650 1433 tai lukuilonjakajat(at)ranua.fi.

 
Ranuan kirjasto on nyt osa Lapin kirjastoja. Verkkokirjaston osoite on muuttunut. Uusia käyttösääntöjä saa kirjastosta.
Kirjastossa on VIRTU -asiointipiste. Palvelupiste on tarkoitettu henkilökohtaiseen etäasiointiin viranomaisten ja muiden tahojen kanssa. Varaa aika kirjastosta.
AJANVARAUS VIRTUUN

Ranuan kirjaston omatoimiaika

Kirjastoon pääsee sisälle tunnistautumalla kirjaston pääovella. Oma kirjastokortti asetetaan oven vieressä olevaan lukulaitteeseen ja näppäillään oma pin-koodi. Lapset voivat tulla vanhemman seurassa ja valvonnassa. Henkilökunta palvelee asiakkaita normaalina aukioloaikana klo 12 alkaen. Omatoimiaikana asiakas voi lainata aineistoa lainausautomaatilla, lukea lehtiä, käyttää kirjaston asiakastietokoneita ja tutustua näyttelyihin. Palveluajan päätyttyä kaikkien asiakkaiden on poistuttava ulos ja kirjauduttava sisään, jos haluavat jäädä kirjaston tiloihin. Henkilökuntaa ei ole paikalla palveluajan päätyttyä. Omatoimikäyttöaika jatkuu ma-pe klo 20 asti. Lauantaisin kirjasto on omatoimisesti käytettävissä klo 8-15 (henkilökuntaa ei ole paikalla).

Omatoimikirjaston aukioloajat:
Ma -pe 8.30 - 20.00
La 8.00 - 15.00

Huom. Kirjastossa on käytössä tallentava kameravalvonta !

Kirjastoauto vastaanottaa  käytöstä poistettuja energiansäästö- ja loisteputkilamppuja sekä paristoja. Myöskään ledilamppuja ei saa hävittää tavallisen kotitalousjätteen mukana. Nekin voi tuoda kirjastoautoon. Toiminta on yhteistyötä Napapiirin Residuum Oy:n kanssa.
Lisätietoja Residuumilta.

Digitointipiste on asiakkaiden käytettävissä..
Katso lisätietoja 

Ranuan kirjastossa on käytössä asiakastietokoneiden sähköinen ajanvarausjärjestelmä!

Voit varata ajan kirjaston tietokoneille etukäteen Internetin kautta.  VARAA AIKA
Kirjautumiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja salasanan. Jos sinulla ei ole salasanaa tai kirjastokorttia, niin tule käymään kirjastossa ja pyydä virkailijaa tekemään sinulle tunnukset. 
Kun sinulla on tunnukset, voit tulla kirjastoon ja ottaa omilla tunnuksillasi käyttöön vapaan tietokoneen. Enää ei tarvitse ilmoittautua virkailijoille.
Tule kirjastoon, niin kerromme lisää.

Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään asiakastietokoneiden käytössä. Voit hoitaa pankki-, ym. asioitasi kirjaston tietokoneilla. Voit myös lainata käyttöösi iPad-tabletin, jolla voit mm. lukea verkkolehtiä (ePress).

Voit olla mukana kehittämässä kirjaston verkkopalvelua. Ota kantaa.  Lähetä ehdotuksia.  Otamme ne ilolla vastaan!
 
Tulevat näyttelyt

Huhtikuussa Esko Toljamon taidenäyttely

Toukokuussa Niittyvillan näyttely

Kesäkuussa maahanmuuttajien valokuvanäyttely

Heinäkuussa Timo Kovasen luontokuvia

Elokuussa Ranualaisia perinnekäsitöitä

Syyskuu vapaa 1.-15.9.
17.-28.9. Seniorikodin käsityönäyttely 

Lokakuussa Paula Erkkilän näyttely

Marraskuu vapaa

Joulukuu vapaa