Liikuntapaikat


LIIKUNTAPAIKAT JA -TILAT

Ranuan kunnan alueella on n. 35 liikunta- ja ulkoilupaikkaa, jotka sijaitsevat eri puolilla kuntaa. Liikuntapaikat ovat ulkoliikuntapaikkoja; pallo- ja luistelukenttiä, jäähalli, kiekkokaukaloita ja ulkoilureittejä sekä kuntoratoja ja valolatuja. Liikuntapaikkojen käyttövuoroista ja toiminnasta vastaa vapaa-aikatoimi ja kunnossapidosta tekninen toimi.

LATUVERKOSTO

Ranuan keskustan ja eläinpuiston alueella on hyvin hoidettu latuverkosto.  Tälle talvelle uutuutena on Oravin latuverkoston ja eläinpuiston latuverkoston yhdistävän ladun valaistus.  Oravin alueella valaistua latua löytyy 5 kilometriä, jonka voi hiihtää myös lyhyempinä matkoina.  Oravilta lähtee myös 10 kilometrin latu, jonka on noin 6 kilometrin matkalta valaisematon. Eläinpuistolla on hoidettua latua noin 6,7 kilometriä, josta valaistua on noin 3,4 kilometriä. Lisäksi eläinpuiston ladulta löytyy kota ja laavu, joissa voi retkeillä.  Oravin 5 kilometrin ladun ja eläinpuiston valaistun 3,4 kilometrin ladun yhdistävä valaistu latu on pituudeltaan noin 3,4 kilometriä. Valaistua latua Oravinvaaran ja eläinpuiston alueella on yhteensä 12 kilometriä, jolloin kaikki valaistut kiertämällä yhdestä lähtöpisteestä saat hiihdettyä mukavan noin 15 kilometrin pituisen hiihtolenkin. Lisäksi Ranuanjärven ympäryslatu talkoolaisten tehtynä avoinna hiihtokauden aikana.

Valaistuja latuja löytyy myös seuraavilta kyliltä: Impiö, Piitisjärvi, Kuukasjärvi, Petäjä, Ruona ja Asmunti.

Ranuan DiscGolfPark - frisbee rata käytössä. 
Aloituspiste urheilukentällä ja kiertää Oravin pururadan tuntumassa. Haasteellinen ja kiitelty rata, rakenettu syksy/2012. 
Reittikartta liitetiedostossa sekä lainattavissa aloituspisteen laatikosta.

Ranuan kirkonkylän urheilukentän ja jäähallin vuorojen varaus:
vapaa-aikatoimenjohtaja Anitta Jaakola
puh 0400 176 792

Ranuan kirkonkylän tenniskentän vuokraus:
Keskusgrilli Sarajärvi Ky.
puh. (016) 355 1439 

Liikuntapaikkarakentamisesta ja liikuntapaikkojen kunnossapidosta vastaavien yhteystiedot:

Rakentaminen ja kunnossapito:
Kenttämestari 
Ismo Sarajärvi
puh.  0400 181 765

Kunnossapito:
Koneenkuljettaja 
Eino Paakki
puh. 040 701 3195

etunimi.sukunimi@ranua.fi
Kirkonkylän urheilukentän kuvia