Hillatori

Ranuan Hillatori


Etusivu / Matkailijalle / Hillatori

Elonkorjuutori Hillatorilla perjantaina 8.9.2017 klo 10-16 elonkorjuutori_2017_A4.pdf

Tervetuloa ostoksille ja nauttimaan uuden satokauden antimista. Myynnissä on mm. marjoja, omppuja, vihanneksia, kalaa, leivonnaisia, käsitöitä, kankaita, kahvia, lättyjä sekä lihakeittoa ja makkaraa. Myyjiä on ilmoittautunut ennätyksellisen paljon!

Hillatorin kesäkausi 2018 suunnitellaan jälleen 12.9.2017 klo 14-15.30. Myyntipaikat varataan koko kaudelle. Tervetuloa mukaan!

Hillatorin kesä 2017 on päättynyt toripäivien osalta.  toripäivät 2017.pdf

Hillatorin marjakauppa jatkuu elonkorjuutorille, Reijo Sääskilahti myy marjoja ja omenoita sekä hillapirtelöä. Poimijakojut ovat käytössä vielä sunnuntaina 17.9. Tällä hetkellä kauden marjoja ovat puolukka, tyrni ja karpalo.    

Hillatori on Ranuan keskustassa toimiva kohtaamis- ja kauppapaikka. Hillatori on perustettu vuonna 2008 tavoitteena saada alueen osaaminen ja luonnonvarat esille. Hillatorin toiminta on muodostunut kesäaikana vireäksi, suosituin artikkeli on ehdottomasti hilla. Hyvinä vuosina torilta lähtee maailmalle kymmeniä tuhansia kiloja hillaa paikallisten poimijoiden keräämänä. Hillan kilohinta määritellään myös Hillatorilla. Myynnistä vastaavat ammattimyyjät ja myös yksityiset poimijat. Hilla on muodostanut Ranualle kokonaisen ilmiön. Hillaan tullaan monista kansallisuuksista. Tavoitteenamme on saada Hillatorista ympärivuotinen kansainvälinen kauppapaikka. 

KESÄTORITOIMINNAN SUUNNITTELU KAUDELLE 2018

Kauden 2018 suunnittelu käynnistyy 12.9.2017. Kokous pidetään Aapiskujalla kunnanhallituksen kokoushuoneessa klo 14-15.30. Myyntipäivät varataan eri kyläkunnille, järjestöille, yrittäjille ja muille kiinnostuneille.  Kesätoripäivinä ja iltatori-iltoina myyntipaikka on maksuton. Sähköstä perimme 4 € päivältä.

KESÄTORITOIMINTA 2017 
Hillatori valmistautuu kunnan 100 –vuotisjuhlaan suosituilla toripäivillä. Toripäiviä pidetään perjantaisin ja kuumimman marjasesongin aikana myös keskiviikkoisin. Kesäpäiviä riittää kaikille torikaupasta kiinnostuneille, joten haastamme mukaan kaikki yrittäjät, kylät, yhdistykset ja seurat. Myös yksityiset henkilöt voivat tulla myymään tuotteitaan. Tori on hyvä paikka esitellä osaamista sekä kauden tuotteita.

KESÄTORIPÄIVÄT
Kesätoripäivät järjestetään voimassa olevan kalenterin mukaisesti klo 10–16 ja iltatorit klo 15–19. Myyntiin tulevista tuotteista laitetaan myös alustava luettelo. Perinteisiksi tuotteiksi ovat muodostuneet  leivonnaiset, käsityöt, vihannekset, juurekset ja marjat. Lisäksi torilla voi olla iloista musiikkia tai muuta oheistapahtumaa. Mikäli haluat myydä tuotteitasi toripäivänä, ota yhteyttä järjestäjiin. 

KESÄTORITOIMINTA 2016
Hillatorin kesä 2016 jää historiaan hyvänä hillakesänä. Hillatorilla järjestettiin 11 kesätoripäivää ja neljä iltatoria. Hillatorin ammattikauppiaat Taisto Illikainen ja Reijo Sääskilahti saivat hillan maailmalle ja riittämään koko kaudeksi. Hillanostoon saapuneilta saimme monia hauskoja tarinoita. Hillakaupoille ajettiin jopa taksilla Helsingistä Ranualle. Monet motoristit pakkasivat myös hillat mukaansa. Kesätoritoiminnasta vastasivat yrittäjät ja yhdistykset. Hillatorin asiakkaat saivat nauttia lättykahvista, leivonnaisista ja hankkia tuliaisiksi käsitöitä. Ranuan Hillatori on tullut suosituksi myös sukkien ja vanttuiden hankintapaikkana.

Hillatorin vilkkain jakso oli luonnollisesti hillan kypsymisen aikaan, tänä vuonna se ajoittui heinäkuun alusta elokuun ensimmäiselle viikolle. Vilkasta oli myös hillan kypsymistä edeltävä aika, jolloin vaihdettiin kuulumisia sääoloista ja sadon odotuksista. Hillatohtori Taisto Illikainen on nimennyt hillakaudet kypsymistä edeltävään aikaan, hillasesonkiin ja hiljentelyaikaan. Kesä edetessä myös muut marjat kypsyivät ja pääsivät torille myyntiin. Muutama asiakas kysyi myös sieniä ja muita satokauden sesonkituotteita. Tarvetta olisi ainakin paikalliselle mansikalle, herneelle, viljalle ja juureksille. Paikallisten tuotteiden kysyntä on aitoa. Elonkorjuutorilla tuotteet pääsivät loppumaan jälleen kerran, vaikka tuotantomääriä oli lisätty edellisestä. Tämä on tärkeä tieto viljelysuunnitelmaa tekeville, lisää viljelyalaa kaivataan.

Hillatorilla vieraili myös monia toimittajia, kauimmainen artikkeli julkaistiin Korea Airlinesin lentolehdessä. Löydät lehtiartikkelit ohessa olevista linkeistä.

Kiitos kaikille Hillatorin asiakkaille! Tavataan Hillatorilla jälleen uusien tapahtumien merkeissä!

 

 

 

 

 

Toripäivät 2017
Korean Air lehtiartikkeli
Hillan osto ja myynti

Ranualla on paljon yksityisiä kotitalouksia, jotka myyvät hilloja. Lisäksi Ranualla on hillanpoimijoiden myyntipiste Hillatorilla.

Hillaa ostaa ja myy

K-HILLAMARKET
Puh. (016) 355 1830
Keskustie 34

TAISTO ILLIKAINEN OY
Puh. 0400 290 651
Hillatori

REIJO SÄÄSKILAHTI
Puh. 0400 582 697
Hillatori

TB-HUOLTAMO MUSTONEN
Puh. 0400 398 624
Kiertotie 13

Hillan myyjät

Säkkinen Hannu
Puh. 040 740 8569
Juhanintie 15
hannu.sakkinen@ranua.fi.

Ojala Sisko
Puh. 040 821 5901

Puominen Jarmo
Puh. 040 748 6713
Syötteentie 109

Nieminen Hannu
Puh. 040 737 1986
Pekkalantie 509

Petäjäjärvi Tarmo
Puh. 040 726 6958
Heinisuontie 107