Hillatori

Ranuan Hillatori


Etusivu / Matkailijalle / Hillatori

JOULUTORI

Ranuan lukiolaiset ja yläasteen luonto- ja eräryhmät järjestävät joulutorin perjantaina 30.11.2018 klo 17.00-20.00. Tervetuloa jouluiseen tunnelmaan! Ohjelma Piparimarkkinoiden esitteessä.

2018_Piparimarkkinat 6x180 valmis.pdf

HILLATORIN KESÄTOIMINTA 2019

Hillatorin kesätoiminta suunnitellaan jälleen to 25.10. klo 13.00-14.30. Paikka Aapiskuja 6 B. Lisätietoja Riikka Tuomivaara, 040 6623700. 

 

HILLAMARKKINAT HUIPENSI HILLAKAUDEN

Lions Club Ranua järjestI 45. Hillamarkkinat perinteisesti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Hillaa, torimyyjiä, mukavaa ohjelmaa ja yhdessä oloa riitti kahdelle päivälle. Hillamarkkinapäällikkö Jaakko Kouva toimii yhteyshenkilönä. Hillamarkkinoista lisää kotisivuilla. 

RANUAN HILLATORIN TOIMINTA 10 VUOTTA

HILLAKAUPPA OLI VILKASTA

Hillatorilla toimi kaksi kauppiasta omissa kojuissaan. Reijo Sääskilahti ja Jani Sääskilahti ovat päättäneet hillan oston ja myynnin tältä kaudelta. Tiedustelut Reijo Sääskilahti 0400 582697 ja Jani Sääskilahti 040 8229940. 

Hilla- ja torikauppiaat kiittävät kaikkia asiakkaita kuluneesta kesästä. Tervetuloa jälleen ensikesänä!

 
HILLATORIN KESÄTORIPÄIVÄT

Hillatorin kesätoripäivät jatkuvat jälleen uuden sesongin kynnyksellä. Kauden suunnittelu aloitetaan syyskuun lopussa. Julkaisemme Kuriirissa kokouskutsun. Toivomme mukaan kaikki Hillatorin toiminnasta ja kehittämisestä kiinnostuneet yritykset ja yhteisöt, myös yksityiset henkilöt. Uusi toripäiväohjelma lyödään lukkoon syyskuun kokouksessa.

Katso lisää Kesä 2018 toripäivät.

KESÄKAHVILA HILLATORILLA

Ranualainen marjatohtori ja hillan ostaja Reijo Sääskilahti on saanut Hillatorin kesäkahvilasta hyvän kokemuksen. Jatkoa on luvassa. Ohikulkijat ja paikalliset olivat positiivisesti yllättyneitä kesäkahvilasta. Ranualaiset kampanisut saivat kehuja. Kahvilan toiminta tukee hillakauppaa, se virkistää sekä poimijoita että ostajia, kertoo Sääskilahti. Tiedustelut Reijo Sääskilahti 0400 582697. 

hillatori 10v 2 (002).pdf

HILLATORIN KIOSKI

Kioski on avoinna seuraavan kerran Taiteiden yö -tapahtumassa.

MÖKKILÄISTAPAAMISEN KOKEMUKSIA 11.7.2018   

Ranualla järjestettiin ensimmäinen mökkiläistapahtuma. Lämmin kesäpäivä ja ohjelma houkutteli mukaan noin 250 osallistujaa. Kiitos kaikille osallistujille! Jatkoa on luvassa.
Esillä oli yrittäjien ja kunnan palveluja teemalla hyvinvointi- ja liikuntapalvelut. Mukana mm.

  • Visit Ranua, matkailupalvelut
  • Hyvinvointimaja Ranzo Oy, liikunta- ja hyvinvointipalvelut
  • Sakari Niemelä, rieskaa aidolla Impiöläisellä reseptillä
  • Terhi Joki, sienten kasvatuspaketit
  • Villa Havula - Puutarhurin Maja, piha ja puutarhasuunnittelu
  • Kunnonmetsästä, Tiina Torvinen, luonnon kosmetiikkaa
  • Kuituverkko ja vesihuolto
  • Vapaat tontit
  • Elinvoimapalvelut

Mökkiläistapaamisen tarjoilusta vastasi Eläkeliiton Ranuan yhdistys ry.

 

KARPALOMARKKINAT  

 

Karpalomarkkinat pidettiin sunnuntaina 17.6.2018 klo 10-17. Sää oli hieno, myyjät ja ostajat antoivat hyvää palautetta. Jari Kelahaara toimi järjestäjänä, kiitokset Jarille! Uusien markkinoiden suunnittelu, puhelin 040 037 3117.

HILLATORI

Hillatori on Ranuan keskustassa toimiva kohtaamis- ja kauppapaikka. Hillatori on perustettu vuonna 2008, tavoitteena on saada alueen osaaminen ja luonnonvarat esille. Hillatorin toiminta on muodostunut kesäaikana vireäksi, suosituin artikkeli on ehdottomasti hilla. Hyvinä vuosina torilta lähtee maailmalle kymmeniä tuhansia kiloja hillaa paikallisten poimijoiden keräämänä. Hillan kilohinta määritellään myös Hillatorilla. Myynnistä vastaavat ammattimyyjät ja myös yksityiset poimijat. Hilla on muodostanut Ranualle kokonaisen ilmiön. Hillaan tullaan monista kansallisuuksista. Tavoitteenamme on saada Hillatorista ympärivuotinen kansainvälinen kauppapaikka. Mikäli olet kiinnostunut tekemään kauppaa Hillatorilla, ota yhteys joko kenttämestariin tai kehittämispäällikköön.

Kenttämestari: 040 018 1765

Kehittämispäällikkö: 040 662 3700

Historiaa läheltä  

KESÄTORITOIMINTA 2017 
Hillatori valmistautuu kunnan 100 –vuotisjuhlaan suosituilla toripäivillä. Toripäiviä pidetään perjantaisin ja kuumimman marjasesongin aikana myös keskiviikkoisin. Kesäpäiviä riittää kaikille torikaupasta kiinnostuneille, joten haastamme mukaan kaikki yrittäjät, kylät, yhdistykset ja seurat. Myös yksityiset henkilöt voivat tulla myymään tuotteitaan. Tori on hyvä paikka esitellä osaamista sekä kauden tuotteita.

KESÄTORIPÄIVÄT
Kesätoripäivät järjestetään voimassa olevan kalenterin mukaisesti klo 10–16 ja iltatorit klo 15–19. Myyntiin tulevista tuotteista laitetaan myös alustava luettelo. Perinteisiksi tuotteiksi ovat muodostuneet  leivonnaiset, käsityöt, vihannekset, juurekset ja marjat. Lisäksi torilla voi olla iloista musiikkia tai muuta oheistapahtumaa. Mikäli haluat myydä tuotteitasi toripäivänä, ota yhteyttä järjestäjiin. 

KESÄTORITOIMINTA 2016
Hillatorin kesä 2016 jää historiaan hyvänä hillakesänä. Hillatorilla järjestettiin 11 kesätoripäivää ja neljä iltatoria. Hillatorin ammattikauppiaat Taisto Illikainen ja Reijo Sääskilahti saivat hillan maailmalle ja riittämään koko kaudeksi. Hillanostoon saapuneilta saimme monia hauskoja tarinoita. Hillakaupoille ajettiin jopa taksilla Helsingistä Ranualle. Monet motoristit pakkasivat myös hillat mukaansa. Kesätoritoiminnasta vastasivat yrittäjät ja yhdistykset. Hillatorin asiakkaat saivat nauttia lättykahvista, leivonnaisista ja hankkia tuliaisiksi käsitöitä. Ranuan Hillatori on tullut suosituksi myös sukkien ja vanttuiden hankintapaikkana.

Hillatorin vilkkain jakso oli luonnollisesti hillan kypsymisen aikaan, tänä vuonna se ajoittui heinäkuun alusta elokuun ensimmäiselle viikolle. Vilkasta oli myös hillan kypsymistä edeltävä aika, jolloin vaihdettiin kuulumisia sääoloista ja sadon odotuksista. Hillatohtori Taisto Illikainen on nimennyt hillakaudet kypsymistä edeltävään aikaan, hillasesonkiin ja hiljentelyaikaan. Kesä edetessä myös muut marjat kypsyivät ja pääsivät torille myyntiin. Muutama asiakas kysyi myös sieniä ja muita satokauden sesonkituotteita. Tarvetta olisi ainakin paikalliselle mansikalle, herneelle, viljalle ja juureksille. Paikallisten tuotteiden kysyntä on aitoa. Elonkorjuutorilla tuotteet pääsivät loppumaan jälleen kerran, vaikka tuotantomääriä oli lisätty edellisestä. Tämä on tärkeä tieto viljelysuunnitelmaa tekeville, lisää viljelyalaa kaivataan.

Hillatorilla vieraili myös monia toimittajia, kauimmainen artikkeli julkaistiin Korea Airlinesin lentolehdessä. Löydät lehtiartikkelit ohessa olevista linkeistä.

Kiitos kaikille Hillatorin asiakkaille! Tavataan Hillatorilla jälleen uusien tapahtumien merkeissä!

 

 

 

 

 

Toripäivät 2018 ja muuta kesäohjelmaa
Korean Air lehtiartikkeli
Hillan osto ja myynti

Ranualla on paljon yksityisiä kotitalouksia, jotka myyvät hilloja. Lisäksi Ranualla on hillanpoimijoiden myyntipiste Hillatorilla.

Hillaa ostaa ja myy

K-HILLAMARKET
Puh. (016) 355 1830
Keskustie 34

REIJO SÄÄSKILAHTI
Puh. 0400 582 697
Hillatori

TB-HUOLTAMO MUSTONEN
Puh. 0400 398 624
Kiertotie 13

Hillan myyjät

Säkkinen Hannu
Puh. 040 740 8569
Juhanintie 15
hannu.sakkinen@ranua.fi.

Ojala Sisko
Puh. 040 821 5901

Puominen Jarmo
Puh. 040 748 6713
Syötteentie 109

Nieminen Hannu
Puh. 040 737 1986
Pekkalantie 509

Petäjäjärvi Tarmo
Puh. 040 726 6958
Heinisuontie 107