Moottorikelkkareitit Ranuan kunnan alueella:
- Ranua - Rovaniemi
- Ranua - Syöte
- Ranua - Posio
- Ranua - Vanttauskoski
- Ranua- II
- Ranua- Simon kunnan raja

Moottorikelkkaurat:
- Ranua - Simojärvi
- Yhdysuria kunnan alueella muutamia kappaleita 

Uusi Simojokivarren kelkkareitti on valmistunut loppuvuodesta 2017. ( Ranua- II ja Ranua- Simon kunnan raja, sekä yhdysreitit Simojokivarren kyliin )

KUNNOSSAPITOTIETOA

Ranuan kunnan alueella kelkkareittien ja -urien kunnossapidon hoitaa Ranuan kunta. Vastuuhenkilö kunnossapitotehtävissä on kenttämestari Ismo Sarajärvi, 0400 181 765. Häneltä voi tiedustella moottorikelkkailun väylien kunnosta Ranuan alueella.

Viralliset reitit menevät maita pitkin ja ojiin on tehty sillat.  Ainoat vesistön ylitykset ovat Simojoen ylistys Rovaniemen, Vanttauksen ja Simon rajalle menevillä reiteillä, sekä Syötteen reitillä Siuruanjoen ylitys. Vanttauksen reitillä Simojoen voi ylittää huonojen jääolosuhteiden aikana Pekkalantien sillan kautta ja Simon rajalle menevällä reitillä joen voi ylittää Hosion sillan kautta.

23.2.2018 on lanattu Simojoen reitti hukarin laavulle. 26.2.2018 on lanattu Syötteen reitti.

Vanha Simojärven urasto on edelleen käytössä, mutta urastoa ei lanata.

Alla olevasta linkistä "kelkkareitit ja urat 2018" löydät pdf muotoisen reittikartan. Reittikartalla näkyvät myös lähikuntien reitit ja urat.

Infokatta- sovelluksella voit tutustua Ranuan reitteihin ja sieltä löytyvät myös tiedot reittien hoidosta.   Valitse infokartan sivulta vasemalla olevasta valikosta virkistys ja liikunta ja sen alta avautuva Ranuan MK- reitit.

Lähialueen reittejä löydät myös metsähallituksen www.retkikartta.fi palvelusta.  

Tästä linkistä pääset Ranuan infokartta-sovellukseen kartta.ranua.fi .

Kunnossapito
kenttämestari Ismo Sarajärvi
puh. 0400 181 765