Moottorikelkkareitit Ranuan kunnan alueella:
- Ranua - Rovaniemi
- Ranua - Syöte
- Ranua - Posio
- Ranua - Vanttauskoski

Moottorikelkkaurat:
- Ranua - Simo
- Ranua - Ii
- Ranua - Simojärvi
- Yhdysuria kunnan alueella muutamia kappaleita 

Uusi kelkkareittisuunnitelma välille Ranuan eläinpuisto - II raja ja Simon raja on hyväksytty. Reittitoimitus reitille on tehty alkuvuodesta 2016. Reitin raivaaminen maastoon on saatu valmiiksi marraskuussa. Reitin rakentaminen jatkuu siltojen rakentamisella ja ns. korpiristien asennuksilla.  Reitin pohjan tasaus kesällä 2017.

KUNNOSSAPITOTIETOA

Ranuan kunnan alueella kelkkareittien ja -urien kunnossapidon hoitaa Ranuan kunta. Vastuuhenkilö kunnossapitotehtävissä on kenttämestari Ismo Sarajärvi, 0400 181 765. Häneltä voi tiedustella moottorikelkkailun väylien kunnosta Ranuan alueella.

13.4.2017. Lunta on Ranualla liki 93 cm. Pääsiäiseksi on tampparilla ajettu Rovaniemen ja Posion reitti.  Reiteillä lumitilanne erittäin hyvä. Tällä viikolla satanut runsaasti pehmeää lunta, josta voi nautiskella tampparilla ajamattomilla reiteillä. 

Alla olevasta linkistä kelkkareitit ja urat 2017 löydät pdf muotoisen reittikartan. Infokatta- sovelluksella voit tutustua Ranuan reitteihin ja sieltä löytyvät myös tiedot reittien hoidosta.   Valitse infokartan sivulta vasemalla olevasta valikosta virkistys ja liikunta ja sen alta avautuva Ranuan MK- reitit.

Lähialueen reittejä löydät myös metsähallituksen www.retkikartta.fi palvelusta.  

Tästä linkistä pääset Ranuan infokartta-sovellukseen kartta.ranua.fi .

Kunnossapito
kenttämestari Ismo Sarajärvi
puh. 0400 181 765