Yritystoiminnan aloittaminen


Etusivu / Yrittäjälle / Yritystoiminnan aloittaminen
Suunnitteletko yrityksen perustamista Ranualle?

Onko sinulla erityisosaamista, jolle löytyy maksavia asiakkaita? Käytössämme on Yritystulkki. Tämä tarjoaa selkeän suunnittelupolun kaikille perustamista suunnitteleville henkilöille. Lisätietoja www.yritystulkki.fi/fi/alue/ranua/  > edetään yrityksen perustamiseen. Täältä voit ladata tarvittavat lomakkeet ilman kirjautumista.

Tule juttelemaan ideoistasi jo varhaisessa vaiheessa. Selvitetään mm. tarvittavat valmennukset, rahoitukset, starttiraha, markkinoiden kilpailutilanne ja muut tarvittavat asiat. Tällä hetkellä alueellamme on kysyntää mm. matkailupalveluille, fysioterapialle ja luonnonvaratuotteille.

Yrityksen perustajalle on myös toinen alusta www.suomi.fi,  Muista myös Yritys-Suomi puhelinpalvelu 0295 020 500. 

Polkuja yrittäjyyteen

Lapin TE-toimistossa on nyt tarjolla uusi valmennuspalvelu asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita ns. kevytyrittäjyydestä eli itsensä työllistämisestä, ei työ- tai virkasuhteisesti ja niin, että työllistyäkseen ei vaadita välttämättä yrityksen perustamista. 

Ranualla on hyviä kokemuksia kevytyrittäjyydestä, seuraava jakso käynnistyy jälleen tammikuussa 2019.

Koulutuksen toteuttaa Pro Manager Oy / Markku Jääskeläinen

Puhelin 0400 892474 ja s-posti markku.jaaskelainen@promanager.fi

-        palvelusta lisätietoja löydät Lapin TE-toimiston ja (myös Pro Manager Oy:n) kotisivuilta, 
-        TE-palveluiden sivulta löydät myös Pro Managerin esitteen sekä asiakkaalle ilmoittautumislinkki, linkki myös esitteessä
-        palvelusta tietoa myös Lapin TE-toimiston Uutisissa ja Tapahtumakalenterissa ja twiittattu myös!
-        tietoa tästä ja muistakin yrittäjyysvalmennuksista ja koulutuksista löytyy myös betasuomi.fi palveluissa (LAO:n yrittäjävalmennukset
sekä Lapissa työvoimakoulutuksen haussa oleva nuorten yrittäjyyspaja)

 

Hyödyllisiä linkkejä yritystoimintaa aloittavalle, lähde ELY-keskus

Koulusta alkavalle yrittäjälle
Uravalmennukset yrittäjyyteen 

Onko yritystoimintasi kokopäiväistä ja osaaminen kunnossa? Starttiraha on hyvä mahdollisuus yritystoiminnan alkuvaiheeseen. 

Pohditko yrittäjyyden olevan omaan tilanteeseen sopiva ratkaisu? Onko sinulla mahdollisesti tiedossa yrittäjä, joka etsii jatkajaa? Työkokeilu voi tarjota sopivan tilaisuuden selvittää yritystoiminnan jatkamista.

Perustamistuki soveltuu moneen tilanteeseen:

Vaihtoehto 1: Olet perustamassa yritystä ja sinulla on jo valmiiksi hiottu liiketoimintasuunnitelma. Voit saada perustamistukea 5 000–35 000 euroa ja se maksetaan kahdessa tai kolmessa erässä.

Vaihtoehto 2: Sinulla on jo olemassa yritys, mutta haluaisit uudistaa yritykseksi liiketoimintaa. Myös toimiva yritys voi saada perustamistukea, jos se uudistaa merkittävästi liiketoimintaansa. Kokeiluun tukea voidaan myöntää 2 000–10 000 euroa.

Vaihtoehto 3: Harkitset investointia, mutta mietit, miten se olisi järkevää toteuttaa. Ennen investoinnin toteuttamista voit hakea tukea investoinnin edellytysten selvittämiseen ja suunnitteluun.

Vaihtoehto 4: Olet päätynyt siihen, että yrityksesi kannattaa nyt investoida mutta kaipaat lisärahoitusta. Investointituet ovat tehokas työkalu rakentaessasi yrityksesi tulevaisuutta.

Vaihtoehto 5:  Haluat kehittää yritystäsi, mutta huomaat, että enemmän voisi saada aikaan yhteistyössä muiden yritysten kanssa. Yhteistyöhanke on elinkeinojen kehittämishanke, jonka kaksi tai useampi toimija toteuttaa yhdessä.

Lue lisää perustamistuesta ja tule keskustelemaan hyvissä ajoin. 

Yritykselle on mahdollista saada investointiavustusta

Lue lisää investointiavustuksesta ja tule keskustelemaan hyvissä ajoin. 
Lisätietoja Riikka Tuomivaara, puhelin 040 6623700