Yritystoiminnan aloittaminen


Etusivu / Yrittäjälle / Yritystoiminnan aloittaminen
Onneksi olkoon! Olet ottamassa ensimmäisiä askelia kohti yrittäjyyttä

Onko sinulla erityisosaamista, jolle löytyy maksavia asiakkaita? Tule juttelemaan osaamisestasi ja ideoistasi jo varhaisessa vaiheessa. Selvitetään mm. rahoitukset, mahdollinen starttiraha, markkinoiden kilpailutilanne, markkinoinnin työkalut ja muut tarvittavat asiat, kuten valmennukset.

Lisätietoja Riikka Tuomivaara, puhelin 040 6623700, riikka.tuomivaara@ranua.fi

Käytössämme on myös Yritystulkki. Tämä tarjoaa selkeän suunnittelupolun kaikille perustamista suunnitteleville henkilöille. Lisätietoja www.yritystulkki.fi/fi/alue/ranua/  > edetään yrityksen perustamiseen. Täältä voit ladata tarvittavat lomakkeet ilman kirjautumista.

Yrityksen perustajalle on lisäksi toinen alusta www.suomi.fi, jossa palvellaan myös puhelimitse: Yritys-Suomi 0295 020 500. 

Matkailuun ja viestintään liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä:
Salla-Mari Koistinen, puhelin 0400 910177 salla-mari.koistinen@visitranua.fi

 

Yrittäjän tuet ja rahoitus

Uravalmennus tarjoaa mahdollisuuden tutustua yrittäjyyteen palkkatyön vaihtoehtona.

Onko yritystoimintasi kokopäiväistä ja osaaminen kunnossa? Starttiraha on hyvä mahdollisuus yritystoiminnan alkuvaiheeseen.

Perustamistuki soveltuu moneen tilanteeseen:

Vaihtoehto 1: Olet perustamassa yritystä ja sinulla on jo valmiiksi hiottu liiketoimintasuunnitelma. Voit saada perustamistukea 5 000–35 000 euroa ja se maksetaan kahdessa tai kolmessa erässä.

Vaihtoehto 2: Sinulla on jo olemassa yritys, mutta haluaisit uudistaa yritykseksi liiketoimintaa. Myös toimiva yritys voi saada perustamistukea, jos se uudistaa merkittävästi liiketoimintaansa. Kokeiluun tukea voidaan myöntää 2 000–10 000 euroa.

Vaihtoehto 3: Harkitset investointia, mutta mietit, miten se olisi järkevää toteuttaa. Ennen investoinnin toteuttamista voit hakea tukea investoinnin edellytysten selvittämiseen ja suunnitteluun.

Vaihtoehto 4: Olet päätynyt siihen, että yrityksesi kannattaa nyt investoida mutta kaipaat lisärahoitusta. Investointituet ovat tehokas työkalu rakentaessasi yrityksesi tulevaisuutta.

Vaihtoehto 5:  Haluat kehittää yritystäsi, mutta huomaat, että enemmän voisi saada aikaan yhteistyössä muiden yritysten kanssa. Yhteistyöhanke on elinkeinojen kehittämishanke, jonka kaksi tai useampi toimija toteuttaa yhdessä.

 

Yritykselle on mahdollista saada investointiavustusta

Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista ja investointeja, kylien elinvoimaisuutta sekä kansainvälistä toimintaa. 

Tutustu mahdollisuuksiin, ja jos sinulla tulee kysyttävää, ole yhteydessä Riikka Tuomivaaraan.

 

Yrittäjäpolven vaihdos

Pohditko yrittäjyyden olevan omaan tilanteeseen sopiva ratkaisu? Onko sinulla mahdollisesti tiedossa yrittäjä, joka etsii jatkajaa? Työkokeilu voi tarjota sopivan tilaisuuden selvittää yritystoiminnan jatkamista. Työkokeilun aikana pääset tutustumaan liiketoimintaan sen kaikilta osa-alueilta ja pääset arvioimaan niin omia kykyjäsi kuin kannattavuutta.

Jo toimivan yrityksen hankkiminen on myös hyvä mahdollisuus aloittaa oma yritys. Parhaimmillaan pääset kehittämään toiminnassa olevaa ja voit säästää monta aloitusvuotta. Myynnissä olevia yrityksiä voit tarkastella yrityspörsseistä.