Tapahtumakalenteri


Etusivu / Ranua-info / Tapahtumakalenteri / Maalaismarkkinat Kuukasjärvellä lauantaina 6.4.2019

Maalaismarkkinat Kuukasjärvellä lauantaina 6.4.2019

31.1.2019 15:00

Markkinapaikka avoinna klo 11 – 15. Teemana Elävät kylät

Perinteiset Maalaismarkkinat järjestetään tänä vuonna teemalla Elävät kylät. Vielä on kyliä, jotka eivät suostu hiljenemään. Vaikka palvelut ja koulut ovat siirtyneet kuntakeskuksiin, niin maaseudun ihmiset kokevat oman elämänpiirinsä arvokkaaksi ja säilyttämisen arvoiseksi. Vielä on kylillä elämää.

Maalaismarkkinat ovat yksi osoitus kyläläisten aktiivisuudesta ja yhteishengestä. Sitä haluamme vaalia ja pitää kylämme elävinä. Maalaismarkkinoilta löydät ripauksen siitä, mitä maaseutu oli ennen ja mitä se on tänään. Tänä vuonna esillä vanhoja koneita.

Markkinoiden tarjonta on myös sitä mitä ennenkin: lämpimiä rieskoja, tuoreita munkkeja, makkaraa ja tietysti kotakahvila. Myyjäispöydässä myös muita leivonnaisia. Arvontaa, ongintaa ja hammaspeikon iloksi myös makeaa lapsille.

Markkinoillamme on mukana Luonnonvarakeskus (Luke), joka järjestää ötökkäpönttötyöpajan, jossa kävijät voivat tehdä oman pöntön ensi kesän pörriäisten iloksi. Ja ihan ilmaiseksi. Ohjelmatarjonnasta vastaavat lapset ja kotieläimet. Poni, koirat, vuohet ja tietysti kanat. Tule äänestämään kauneinta kanaa.

Tervetuloa viihtymään hetki kanssamme ja tapaamaan monia tuttuja läheltä ja kaukaa!

Järjestäjänä Kyläkolmio ry yhdessä Kuukkaanseudun Erä ry:n, Kuukasjärven maatalousnaisten ja muiden kylien yhdistysten ja ihmisten kanssa.

Huom. Markkinoiden kaikki tuotto käytetään kyläyhdistyksen kautta kylien hyväksi tehtävään työhön alueellamme. Erityisesti tarvitsemme varoja kylätalon ylläpitoon, jotta kaikilla olisi yhteinen paikka, jossa kokoontua, tavata ihmisiä ja harrastaa monenlaista.

Markkinapaikan osoite: Kuukasjärven kouluntie 2, 97780 Kuukasjärvi

Lisätietoja: Vesa Sarajärvi, puh. 050-5383873 / vesa.sarajarvi@kylakolmio.fi

http://www.kylakolmio.fi