Tiedotteet


Etusivu / Ranua-info / Tiedotteet / Ranuanjärven vesistöhankkeen niittotyöt

Ranuanjärven vesistöhankkeen niittotyöt

13.8.2019 12:00

Ranuanjärven vesistöhankkeen niittotyöt

 

Northdrill tulee niittokoneella niittämään Ranuan- ja Takajärveä. Niitto aloitetaan keskustasta torstaina 15.8. klo 8, ja sitä tehdään vielä perjantaina ja lauantaina 16. – 17.8. Alustavat alueet ovat Multilahden uimaranta, Sillansalmi molemmin puolin, Sillanniemi sekä alue entisen vanhainkodin ja Laivalan lähistöltä.

 

Niittojätteet kerätään haralla varustetulla veneellä rantaan, josta talkooväki siirtää jätteet traktorin ulottuville. Ilmoittautumisia talkoisiin odotetaan toiveikkaina. Talkoolaisille tarjotaan nisukahvit. Niittojäte on ravinnerikasta kasvimaan ainesta, jota voi käydä noutamassa paikalta, muutoin jätteet kuljetetaan rannalta pois. Umpeen kasvaneissa paikoissa järven niitto lisää veden virtausta, joka parantaa kalaston ja linnuston elinolosuhteita. Vesikasvien poisto helpottaa myös virkistyskäyttömahdollisuuksia ja vesillä liikkumista.

 

Niitolle on todellinen tarve, jotta vesistön tila paranee. Multilahden uimarannan vesi oli viime torstaina aivan sinilevän peitossa. Kahden viikon päästä aloitetaan myös nuottauskalastus, jonka tavoitteena on saada ainakin 3000 kg särkikalaa pois järvestä. Särkikalan mukana poistuu vedestä fosforia, joka rehevöittää vesistöä.

 

Paikalle saa tulla myös vain katsomaan ja kartuttamaan tietoa sivukylien järviäkin silmällä pitäen.

 

Lisätietoa

Malla Vartiainen

puh. 040 826 3132

marja-liisa.vartiainen@ranua.fi

Ranuanjärven vesistöalueen kunnostushanke

Niitto 2019.pdf