Tapahtumakalenteri


Etusivu / Ranua-info / Tapahtumakalenteri / Taiteiden Yössä tarjolla 14.9.2019

Taiteiden Yössä tarjolla 14.9.2019

14.8.2019 13:00

14.9. Taiteiden YÖ lähestyy ja ohjelmaa on suunniteltu jo pidemmän ajan.

Tässä muutamia poimintoja jo täysin varmoista toiminnoista.

Monkkari 2.0:ssa päivällä suuri Esport -turnaus PeliPaku –kiertueen jalkautuessa nuorisotiloille. Kiertuetta tukevat Kaleva Media Oy ja Alltime24 Oy. Esport turnauksen jälkeen siirrytään Nuorisovaltuuston smoothie-baariin klo 20 alkaen. Imetyskorutyöpaja kerännee tekijöitä perheen pienimpien kanssa ja samalla Tohtori Tohelon vastaanotolle voi tuoda nallet, nuket, ponit ja muut tärkeät potilaat, jotka sairastavat tai ovat tohtorin tarpeessa. Sote –residenssi esittäytyy Toivolassa Niittyvillan henkilöstön kanssa. Taiteilijavierailu työskentely toteutuu Niittyvillan asiakkaiden kanssa syyskuun ajan. Toivolassa myös toimii Digineuvola ja NonStop käden taidot paja. Kirjaston Taiteiden Yö tarjoaa uusia tuulia. Jopo -cafe takaa makuelämykset ja Tanssilähettiläät päättävät produktionsa Taiteiden Yönä klo 20 Ilveslinnan estradilla. Ilveslinnassa lisäksi kuulemme O'pojat bändiltä irlantilaista kansanmusiikkia reippaalla otteella klo 21. Bändin soitto jatkuu vielä varsinaisen konsertin jälkeen. O'pojat bändin tuo Ranualle Raimo Kela.

 

Matkalaukkuteatteri Bertat esittää monologinäytelmän Muotoon Ommeltu klo 17 Peuralla. Näytelmä on ommeltu muotoon Maria Jotunin novelleista puhuttelevaksi ja ajatuksia herättäväksi elämän makuiseksi kokonaisuudeksi. Näytelmä kertoo kasvukivuista, suhteista, tunteista ja rakkaudesta. 'Mikä sarja erehdyksiä mahtuukaan nuoruuden ja vanhuuden väliin. Olkaamme kiitollisia niistä koettelemuksista, joita meille on annettu.' Näyttämöllä Johanna Kallio, säestys Nina Hämäläinen.

 

Bach to You, Johann Sebastian Bach (1685-1750) Jouni Somero, piano esiintyy klo 18 Seurakuntatalolla

Pianotaitelija Jouni Somero on on valmistanut vuodeksi 2019 Bach-ohjelman,joka esittelee säveltäjämestarin musiikkia poikkeuksellisen monipuolisella tavalla. Konsertin ohjelma sisältää pianosovituksia Bachin urkuteoksista, orkesteriteoksista sekä c-molli soolosellosarjasta. Konsertissa kuullaan myös 15 kolmiäänistä sinfoniaa. Nämä musiikilliset jalokivet, kestoltaan 1-2 minuuttia, ovat pianonsoiton opiskelijoille tuttuja, mutta konsertissa niitä kuulee erittäin harvoin. Tässä konsertissa ne kuullaan kokonaisuutena. Jouni Somero myös kertoo sävellysten taustoista avaten näin kuulijoiden korvat huomaamaan monia teosten nerokkaita yksityiskohtia. Somero on esittänyt ja levyttänyt runsaasti Bachin musiikkia. Hän esitti ensimmäisenä suomalaisena pianistina Bachin viimeisen teosjärkäleen Die Kunst der Fuge, jonka hän on myös levyttänyt.

 

Ohjelma:

J.S.Bach-A.Siloti: Air (1721)
B.Marcello-J.S.Bach: Adagio (1713)
J.S.Bach: 15 Kolmiäänistä inventiota (1723)
J.S.Bach-L.Godowsky: Preludium Soolosellosarjasta nr.5 (1713-23)
J.S.Bach-E.d'Albert: Toccata F-duuri (1714)

 

Jouni Somero on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa. Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records etc.) yhteensä lähes 100. Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko soolopianopianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano- ja kamarimusiikki- tuotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa. Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.
Lisätietoja: Raija Kilpeläinen-Somero 0400-428778 info@finnconcert.fi
www.jounisomero.com

 

Tervetuloa mukaan kokemaan, näkemään, nauttimaan ja miksei tekemäänkin. Heräsikö uusia ideoita, tartu toimeen ja ole yhteydessä meihin.

 

Lisätietoja Anitta Jaakola puh 0400 176792, anitta.jaakola(at)ranua.fi