Minun Ranuani

On turvallinen, lapsiystävällinen,
kiva paikka asua ja tehdä töitä!

Ranualla koet

Eläinten tuoma hauskuus, luonnon ilmiöt
ja hyvät palvelut tekevät matkastasi
enemmän kuin onnistuneen.

Tule, koe ja viihdy

Täällä voit kokea kiireettömyyden ympäri vuoden!

Business Ranua

Sinua ja yritystäsi varten!

Omaa kotia rakentamaan
Ranualla on tarjolla runsaasti loistavia omakotitontteja lähellä palveluita todella edulliseen hintaan. Voit ensin vuokrata tontin ja myöhemmin hankkia sen omakseksi.
Tutustu tontteihin
Kauppaostokset kätevästi ilman ruuhkia
Ranuan päivittäistavarakaupassa on valinnan varaa. Kanta-asiakkuuksien ystäville on tarjolla sekä plussaa että bonusta. Myöskään esimerkiksi autoa, venettä, moottorikelkkaa, mönkijää, karkkia, kukkia, rakennustarviketta tai huonekaluja ei tarvitse lähteä Ranuaa kauempaa hakemaan.
Tutustu tarjontaan
Töitä tekevälle
Ranualla on pulaa tekijöistä. Tarpeet vaihtelevat vuodesta toiseen ja myös kausittain, mutta toimettomana ei tarvitse olla.
Tutustu työpaikkoihin
Terveyspalvelut nopeasti ja läheltä
Ranualla kaikki terveyspalvelut löytyvät uudesta hyvinvointikeskuksesta. Sieltä löydät mm. lääkärinpalvelut, hammahoitolan, neuvolanpalvelut, työterveyshuollon, mielenterveyspalvelut ja hoitotarvikkeiden jakelun. Lähin sairaala on Lapin keskussairaala n. yhden tunnin ajomatkan päässä Rovaniemellä
Tutustu terveyspalveluihin
Edullista vuokra-asumista
Ranuan vuokra-asunnoilta löytyy asuntoja mistä valita. Valtaosa on Ranuan keskustan tuntumassa, mutta valikoimaa löytyy myös Ranuan kylistä. Vuokrataso ei päätä huimaa ja valtaosassa asuntoja on valokuituyhteys.
Tutustu vuokra-asuntoihin
Koulutielle
Perheillä on hyvä asua ja elää Ranualla. Eskaria ja peruskoulua voit käydä Kuhan kyläkoulussa tai kirkonkylän monitoimikeskus Kerkässä. Yläkoulu ja lukio jatkuvat luontevasti kirkonkylällä tutussa ympäristössä Kerkän vieressä.
Tutustu varhaiskasvatukseen ja kouluihin
Liikkeelle ja ulkoilemaan
Ranuan kunnan alueella on n. 35 liikunta- ja ulkoilupaikkaa eripuolilla kuntaa. Meiltä löytyy jäähalli, ulkojäitä, uudella nurmella varustettu jalkapallokenttä, kymmeniä kilometrejä hiihtolatuja ja kesäretkeilyreittejä, satoja kilometrejä moottorikelkkareittejä, lukuisia leikkipuistoja, skeittiparkki, uimarantoja, frisbeegolfratoja, golfkenttä, beach volley -kenttiä ja lisäksi lukuisia hienoja paikkoja patikoida ja harrastaa vesiliikuntaa.
Tutustu liikuntapaikkoihin
Erästäjän eldorado
Laajat ja tuottoisat hillasuot, lohestaan tunnettu Simojoki, vesiretkeilyyn loistavasti soveltuva Simojärvi, patikoijan Sopppana ja niin edelleen. Ranualla toimii n. 15 eräseuraa, ylläpidettyjä moottorikelkkareittejä ja -uria on yli 200 km, Metsähallituksella on 163 840 hehtaaria maita joille kuntalaisilla on vapaa oikeus metsästää.
Lue lisää
Business Ranua

Sinua ja yritystäsi varten!
Business Ranua auttaa sinua yritysasioissa ja innostumaan kuituverkon mahdollisuuksista.
Tehdään Ranualle elinvoimainen tulevaisuus yhdessä!

Tutustu yrityspalveluihin
Ranua Wildlife Park
Ranuan eläinpuistossa asuu Suomen ainoa jääkarhu ja 50 muuta arktista eläinlajia. Eläinpuisto on avoinna joka päivä vuoden ympäri. Ranua Resort tarjoaa lisäksi töitä ja mahdollisuuksia liiketoimintaan.
Tervetuloa eläinpuistoon!
Ranualle uudet kasvatustilat
Ranua saa pian uudet päiväkoti-, koulu- ja lukiotilat. Katso, miten niissä hyödynnetään luontoa.
Tutustu Ranuan uusiin opetustiloihin