Etusivu / Kaavat ja kiinteistöt / Ranuan tuulivoimahankkeet
Tuulivoimahankkeet Ranualla
Tällä sivulla kerrotaan Ranualle suunnitteilla olevista tuulivoimahankkeista. Mukana ovat ne hankkeet, joista on tehty kaavoitusaloite kuntaan ja ne ovat vireillä kunnassa. Mukana ei ole hankkeita, joiden kaavoitusaloitteen valtuusto on hylännyt.

Katso täältä, miten tuulivoiman kaavoitusaloite etenee Ranuan kunnassa.

Ranuan valtuusto päätti tuulivoimalinjauksesta 30.10.2023 äänin 9-8. Linjaus kuuluu seuraavasti: tuulivoimaa koskevat kaavoitusaloitteet tuodaan valtuuston päätettäväksi. Samalla valtuusto päätti, että tämä päätös korvaa valtuuston päätöksen tuulivoimasta 11.4.2022. Tuolloin valtuusto päätti, että kunta ei käynnistä valtuustokaudella 2021-2025 alueellaan tuulivoimaa koskevia kaavoitushankkeita.

Elokuussa 2023 yhdeksän valtuutettua vaati, että tuulivoiman kaavoitukseen liittyvä linjaus tulee ottaa Ranuan valtuuston käsittelyyn ja jatkossa linjauksen on oltava myönteinen.

Kartta alustavista, kaavoitusaloitteissa olevista tuulivoimahankkeiden alueista. Kartta on suuntaa antava ja kartta kertoo alueiden likimääräiset sijainnit. Tarkat kartat löytyvät kunkin alueen kaavoitusaloitteen liitteistä:

Tuulivoima-aloitteet kartta 060524.jpg


Klikkaa alla olevia kuvakkeita, niin saat lisää tietoa hankkeista.

Sivun alaosaan on koottu Ranuan tuulivoimahankkeisiin liittyviä tiedotteita ja uutisia.