Ranuan kylien tonttitarjonta

Alla olevista haitarivalikoista löydän ajankohtaisen tonttitarjonnan Ranuan kylien alueelta. Jokaisen haitarin kohdalla on määritelty ensin kylän nimi, jonka jälkeen aukea tieto tontin tiedoista sekä sijainnista.

Omakotitalotontit

Tällä hetkellä Ranuan Kylien alueella ei ole tarjolla omakotitalotontteja

Päivitetty 10.2.2021

Lomatontit
Impiö

Simontaipaleentie

Ranuan kunta myy Simojärven eteläosasta Simontaipaleen osayleiskaava-alueelta yhteensä 35 lomatonttia varausjärjestyksessä.

Tontit on lohkottu omiksi tiloiksi ja alueelle rakennetaan tiet ja vesijohdot kunnan toimesta. Sähköliittymän tontille saa verkkoyhtiön kautta normaalillaliittymämaksulla.
Lomatonteilla on uimaranta ja venevalkamaoikeus Simojärveen, Koirajärveen ja Hietäjärveen, kiinteistörekisterissä osoitettuihin paikkoihin.

Läheisellä Impiön kylällä on kunnan ylläpitämä hiihtolatualue ja tonttialueen läheistyydessä sijaitsevat Ranua - Posio moottorikelkkareitit, sekä Simojärven moottorikelkkaurat.

Simojärven eteläkärjessä, Taipaleenlahdessa on pienvenesatama. Satamapaikat vuokrataan kunnanviraston teknisen osaston kautta.

Alla olevista linkeistä löydät Simontaipaleen alueen esitteen sekä vapaat tontit ja niiden hinnat.  Uusien myynti- ja vuokrausehtojen mukaisesti tontit on mahdollista myös vuokrata 10% vuosivuokralla.  Tonttien myynnin yhteydessä hyvitetään enintään 10 vuoden maksetut vuokrat.  Mikäli on tontin vuokraa, niin silloin tonteilla on rakentamisvelvollisuus. 


Simontaival esite.pdf

Simontaival vapaat tontit.pdf 

 


Rovastinaho

Ukkometsontie

Äijänkankaan ranta-asemakaavalla, Simojokivarressa sijaitsevat tontit.

Kullekin tontille saa rakentaa enintään yhden lomarakennuksen ja kaksi siihen toiminnallisesti liittyvää talousrakennusta, joiden yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 120 kerros-m2.

Lomatonteilla on (sisältyy hintaan):
- tontit on lohkottu omiksi tiloiksi
- alueelle on tieyhteys
- alueen läheisyydessä on vesi- ja sähköjohto

Tutustu Ukkometsontien lomatontteihin alla olevista linkeistä:

Ukkometsontie 5C

Ukkometsontie 5E

Tontin varauslomake

Ranuan Kunta julkaisee verkkosivuillaan uutta tonttitarjontaa jatkuvasti, ja ylläpitää tonttitietoa sivuillaan. Mikäli olet kiinnostunut tonteista, voitte olla yhteydessä Ranuan Kunnan Tekniseen osastoon, tai vaihtoehtoisesti täyttää tontinvarauslomakkeen, jonka löydätte painikkeen takaa sivun oikeasta laidasta tai alaosasta mobiililaitetta käyttäessänne. Tämän jälkeen voitte lähettää lomakkeen sähköisesti osoitteeseen kirjaamo@ranua.fi.

Päivitetty 8.1.2021