Eläinlääkäripalvelut

Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto tuottaa peruseläinlääkäripalvelut Rovaniemen kaupungin sekä Ranuan, Pellon, Ylitornion ja Kolarin kunnan alueilla. Kaikissa kunnissa on eläinlääkärin toimipiste. Tarkemmat vastaanotto- ja puhelinasiointiajat löydät kunkin toimipisteen tiedoista. Virka-ajan ulkopuolella Rovaniemen ja Ranuan alueella päivystää yksi eläinlääkäri, jonka vastaanotto on joko Rovaniemellä tai Ranualla. Ylitornion, Pellon ja Kolarin alueella virka-ajan ulkopuolella päivystää yksi eläinlääkäri vuorotellen kussakin kunnassa.

  • Kenelle ja millä ehdoin
  • Tausta ja lainsäädäntö

Peruseläinlääkäripalvelu muille kuin hyötyeläimille on kunnan vastuulla vain, jos palvelua ei muuten ole saatavilla yhteistoiminta-alueella.

Eläinlääkäri perii kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaiset palkkiot sekä tarvike- ja lääkekustannukset eläimen omistajalta tai haltijalta. Vastaanottokäynneistä peritään lisäksi klinikka- ja laitemaksuja (katso kohdasta lisätietoja verkossa). Kunnaneläinlääkäreiden suorittamasta valvonta- ja lihantarkastustyöstä peritään myös taksanmukainen maksu.

Eläinlääkäripalveluihin kuuluvat eläimen terveydentilan ja sairauksien toteaminen ja hoito sekä eläinlääkinnällisten todistusten antaminen. Palveluihin kuuluvat myös eläinten terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja tarvittaessa eläimen lopetus.

Peruseläinlääkäripalvelua saa arkipäivisin virka-aikana ja kiireellistä eläinlääkäriapua kaikille kotieläimille kaikkina vuorokaudenaikoina. Alueen ympäristöterveydenhuollon järjestäjä voi tuottaa palvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinkääripalvelun tuottajalta.

Eläinlääkintähuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090765

Ajanvaraus eläinlääkärille, Ranua

Ajanvaraus ja neuvonta arkisin klo 8-16. Kiireettömät asiat puhelinaikana klo 8-9.

Kaikki tiedot
Puh. +358 40 0221439

Eläinlääkärin vastaanotto, Ranua

Ranuan eläinlääkärivastaanotto ja ajanvaraus.

Tuomaantie 1 K, 97700 RANUA

Aukioloajat

Kaikki tiedot