Etusivu / Kansien kätkössä -hanke
Hankkeen esittely ja blogit

Kansien kätkössä - Hankkeen esittely

hanke-uusi-banneri.png

Lukuvuonna 2023-2024 Ranualla pyörii Kansien kätkössä - Lukutaidon ja lukuinnon vahvistaminen uudella lukutaitotyön toimenpideohjelmalla varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa hanke, eli tuttavallisemmin Kansien kätkössä! Koko talven kestävä festivaali haastaa kaikki kuntalaiset mukaan lukemaan!

Hanketta voi seurata tältä sivulta Kansien kätkössä - blogeista, joita ilmestyy kerran kuussa! Lisäksi löydät hankkeen instagramista ja tiktokista @kansienkatkossa

Hankkeen tarkoituksena on lisätä edellytyksiä lukutaidon kehittymiseen ja kypsyttää lisää lukuintoa koko kunnassa. Hankkeen aikana tullaan järjestämään tempauksia, tekemistä, kokemista ja lukemista, mikä mahdollistaa lukemisen ottamisen osaksi arkipäiväämme hauskasti, helposti ja inspiroivasti. Hankkeen aikana luodaan myös lukutaitotyön vuosikello, joka ohjaa ja mahdollistaa mieleisiksi ja mielekkäiksi koettujen toimien, tapahtumien ja tempausten toistumisen myös tulevina vuosina osana lukuvuotta. Hanke pyörii 31.5.2025 saakka.

Kansien kätkössä - blogi 1/8 - uusi hanke alkaa

Kansien kätkössä - hanke on nyt virallisesti 1 kuukauden vanha! Hurraa!

Hanke Ranualla on alkanut mainiosti ja säpinällä. Lasten ja nuorten lukutaitotyön toiminta on aloitettu peruskoulussa työpajailemalla ja työryhmä lukutaitotyön kehittämisen ja ylläpitämisen ympärillä alkaa härmistyä. Marraskuun alussa kuntalaiset pääsevät ääneen kun hanke kerää kyselyillä kokemuksia ja ajatuksia lukemisharrastuksesta Ranualla. Toivomme runsasta osallistumista ja aktiivista vastausinnokkuutta! Kyselyistä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Marraskuu tuo tullessaan teemaviikkoa teemaviikon perään. 

Viikolla 45 vietetään Peliviikkoa osana kansainvälistä Pelien kuukautta! Ranualla teemana viikolla ovat lautapelit!

Viikolla 46 puolestaan on vuorossa Pohjoismainen kirjallisuus viikko. Pohjoismainen kirjallisuusviikko on ääneen lukemistapahtuma, jossa luetaan samoja tietyn teeman mukaisia otteita pohjoismaisesta kirjallisuudesta samaan aikaan koko Pohjolassa, Baltiassa ja muissa Pohjolasta kiinnostuneista instituutioista ympäri maailmaa.

Viikko 47 omaa tärkeän teeman, nimittäin tämä viikko on Lasten oikeuksien viikko.

Kaikista teemaviikoista tulossa lisää tiedotteita ja nostoja hankkeen ja kirjaston sosiaalisissa medioissa! Laittakaahan seurantaan ja kuullaan taas pian!
Tiktok: @kansien.katkoissa IG:@kansienkatkoissa ja @ranuankirjasto Facebook: @ Ranuan kirjasto