Honkivaaran ulkoilualue
Honkivaaran ulkoilualue tarjoaa liikunnallisia aktiviteetteja jokaisena vuodenaikana. Talvisin siellä voi laskea mäkeä, muina vuodenaikoina Honkivaarassa voi pelata frisbeegolfia 11-väyläisellä radalla ja saada sykkeet nousemaan kuntoportaissa. Ranuan kunta osti Honkivaaran joulukuussa 2022 ja alkoi kehittää aluetta vuonna 2023. Suunnitelmissa on kehittää aluetta lähivuosina muun muassa uudella luontopolulla, maastopyöräreitillä ja laajentamalla frisbeegolf-rataa.

Alueella sijaitsee kaksi puolikotaa, joiden kotakeittiössä voi tulistella, paistaa makkaraa, keittää nokipannukahvit ja nauttia eväitä. Toinen tulipaikoista on mäen juurella ja toinen rinteen yläosassa, kuntoportaiden päässä. Ranuan kunta huolehtii tulipaikkojen puuhuollosta.

Honkivaaran päältä voi ihailla komeita maisemia jopa naapurikuntiin saakka. 

Honkivaara sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Ranuan kirkonkylältä osoitteessa Papinpalontie 54. Perille pääsee autolla.

Talvisin Ranuan kirkonkylältä pääsee Honkivaaraan monitoimireittiä pitkin kävelemällä, hiihtämällä, moottorikelkalla ja koiravaljakoilla. Lähtöpiste kirkonkylällä on Rovaniemen tien varrella ja reitille pääsee myös Tikantieltä ja Oravin laduilta. Monitoimireitti ajetaan säännöllisesti tampparilla.

Jos polttopuut ovat loppu tai huomaat Honkivaaran ulkoilualueella jotakin huomautettavaa, olethan yhteydessä puistotyönjohtaja Mika Niemelään mika.niemela(at)ranua.fi ja 040 354 27 00.

kota ja portaat kaukaa.jpg
Toinen tulipaikka sijaitsee ylärinteessä.

honkivaaran toinen tulipaikka hämärässä säädetty.jpg

Honkivaaran toinen tulipaikka sijaitsee mäen juurella.

perttu kuvaa lapsia kuntoportaissa kuva anitta jaakola.jpg
Koululaiset vihkivät kuntoportaat käyttöön syksyllä 2023.

DSC05839.JPG
Honkivaara on suosittu mäenlaskupaikka talvisin. Kuva: Tuomo KiminkiMediatiedotteita Honkivaarasta:

Ranuan Honkivaara sai kuntoportaat

Ranuan Honkivaara sai ensimmäisen tulipaikan