Etusivu / Ranuan ohjelmat / Asunto- ja maapoliittiset ohjelmat / Asunto- ja maapoliittisen ohjelman työpaja 1
Asunto- ja maapoliittisen ohjelman työpaja 1
Ranuan kunnan maapoliittisen ohjelman ja asunto-ohjelman laatimiseen liittyvä ensimmäinen työpaja viranhaltijoille, kuntapäättäjille ja kunnan yhtiöille järjestettiin Ranuan valtuustosalissa maanantaina 20. toukokuuta.

Tilaisuudessa käytiin läpi muun muassa aiheesta tehdyn kyselyn tuloksia. Huhti-toukokuussa auki olleeseen kyselyyn tuli 113 vastausta. Vastaajista 80 prosenttia asuu omistusasunnossa ja yli puolet heistä vesistön rannalla. Selkeästi suurin osa haluaa asua jatkossakin Ranualla. Vastaajat toivoivat omakotitontin olevan iso, sijaitsevan veden äärellä, laajojen virkistysalueiden ja kaupan lähellä. Lähistöllä pitäisi olla ruokakauppa, terveyspalvelut sekä koulu ja päiväkoti.

Asuinpaikan valintaan vaikuttavat kyselyn mukaan eniten luonnonläheisyys sekä harrastukset. Niiden jälkeen valintaperusteina tulivat tukiverkoston läheisyys sekä työn ja vapaa-ajan sovittaminen.

Vastaajien mielestä Ranuan kunnan maapolitiikka toimii kohtuullisen hyvin. Tontteja on useimpien mielestä riittävästi, mutta rantatonteista on pulaa. Matkailurakentamisen kaivataan vetovoimaisia tontteja. Jotkut toivovat lisää yleisötilaisuuksia ja tiedottamista asunto- ja kaava-asioista.

Työpajassa oli mukana 13 henkilöä. Tilaisuuden veti FCG:n projektijohtaja Tarja Outila.

Maapoliittisen ohjelman ja asunto-ohjelman toinen, asukkaille ja yrittäjille tarkoitettu työpaja järjestetään keskiviikkona 29.5.2024 kello 17–19 Koulukeskus Kerkän ruokasalissa. Vahvistathan ilmoittautumisesi ennakkoon 27.5.2024 klo 16 mennessä tästä linkistä.