Eläinlääkäripäivystys

Jos tarvitset kiireellistä eläinlääkintäapua arki-iltana, yöllä, viikonloppuna tai arkipyhänä, voit ottaa yhteyttä eläinlääkäripäivystykseen soittamalla päivystysalueen yhteispäivystysnumeroon. Yhteispäivystyspuhelinnumerot ovat maksullisia.

Rovaniemen ja Ranuan alueella päivystää yksi eläinlääkäri, jonka vastaanotto on joko Rovaniemellä tai Ranualla. Ylitornion, Pellon ja Kolarin alueella päivystää yksi eläinlääkäri vuorotellen kussakin kunnassa.

  • Toimi näin
  • Kenelle ja millä ehdoin
  • Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin ainoastaan kiireellistä eläinlääkäriapua varten. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä arkiaamun puhelinaikana eläinlääkärin ajanvaraukseen.

Eläinlääkäri perii kunnallisen eläinlääkäritaksan mukaiset palkkiot sekä tarvike- ja lääkekustannukset eläimen omistajalta tai haltijalta. Vastaanottokäynneistä peritään lisäksi klinikka- ja laitemaksuja (katso kohdasta lisätietoja verkossa).

Virka-ajan ulkopuolella tarvittavaa kiireellistä eläinlääkintäapua saa kunnan eläinlääkäripäivystyksestä. Eläinlääkäripäivystystä saattaa järjestää hyvinvointialue, kunta tai useat kunnat yhdessä.

Pienikokoiset kotieläimet täytyy yleensä kuljettaa vastaanotolle, mutta suurikokoisia eläinlääkäri tulee hoitamaan niiden pitopaikkaan.

Kunta tai hyvinvointialue voi tuottaa päivystyspalvelut itse tai hankkia ne yksityiseltä eläinlääkäripalvelun tuottajalta.

Eläinlääkintähuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20090765