Tiedotus liikkuvasta elintarvikehuoneistosta ja elintarvikkeiden tilapäisestä myynnistä

Elintarvikealan toimijan on tiedotettava kunnan elintarvikevalvontaan elintarvikkeiden tilapäisestä luovuttamisesta, myynnistä, valmistamisesta tai tarjoilusta torilla tai muussa tilassa.

Liikkuvalla elintarvikehuoneistolla tarkoitetaan siirrettävää tai väliaikaista tilaa, esimerkiksi liikkuvaa kioskia, myyntiautoa, telttakatosta, kojua tai muuta liikkuvaa laitetta. Elintarvikealan toimijan on tiedotettava elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä liikkuvassa elintarvikehuoneistossa niiden kuntien valvontaviranomaisille, joiden alueella toimintaa harjoitetaan.

Tiedota/ilmoita Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion ja Kolarin alueella tapahtuvasta toiminnasta Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon.

  • Toimi näin
  • Kenelle ja millä ehdoin
  • Tausta ja lainsäädäntö

Ilmoita tilapäisestä elintarvikkeiden myynnistä tai tarjoilusta ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Lomakkeen käyttäminen ei ole välttämätöntä, mutta se nopeuttaa asian käsittelyä.

Liikkuvasta elintarvikehuoneistosta voit täyttää ja lähettää tulostettavan lomakkeen. Täytetyn lomakkeen voi lähettää skannattuna myös sähköpostitse. Kaikki palautusosoitteet löytyvät lomakkeesta.

Yksityishenkilöiden ja yhdistysten ei tarvitse ilmoittaa tilapäisestä elintarvikkeiden myynnistä ja tarjoilusta, jos riskit ovat vähäiset.

Rovakaaren yhteistoiminta-alueen (Rovaniemi, Ranua, Pello, Ylitornio ja Kolari) omien toimijoiden ei tarvitse tiedottaa em. kuntien alueella tapahtuvasta toiminnasta ja tilapäisestä myynnistä. Tee tiedotus/ilmoitus vain, jos olet tulossa harjoittamaan toimintaa Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion tai Kolarin alueelle alueen ulkopuolelta.