Palvelun asiointikanavat

Vauvaraha

Vauvarahaa voi hakea erillisellä hakemuslomakkeella vauvan syntymän jälkeen. Hakemuslomakkeita on saatavissa neuvolakäynnin yhteydessä. Vauvaraha maksetaan perheen toiselle vanhemmalle. Hakemus toimitetaan sosiaalitoimistoon ja vauvarahan myöntämisestä tehdään viranhaltijapäätös.

Hakijaa pyydetään toimittamaan hakemuksen liitteenä verokortti. Vauvaraha on verottajan ohjeiden mukaisesti veronalaista tuloa.

Vauvaraha toivotaan käytettäväksi Ranualaisiin yrityksiin ja kauppoihin esimerkiksi ruoka-, vaate- ja lastentarvikehankintoihin.

  • Toimi näin
  • Kenelle ja millä ehdoin

Vauvarahaa haetaan erillisellä hakemuslomakkeella vauvan syntymän jälkeen. Hakemuslomakkeita on saatavissa neuvolakäynnin yhteydessä.

Vauvaraha myönnetään vuonna 2021 Ranualla syntyneille vauvoille.

Vauvarahan suuruus on 500 euroa/lapsi/vuosi ja maksetaan kertaluonteisesti.

Vauvaraha koskee niitä vauvoja, joiden huoltaja on lapsen syntymähetkellä kirjoilla Ranualla. Myös syntyneen lapsen kotikunnaksi tulee kirjata Ranua.

Muualta muuttaneet perheet eivät ole oikeutettuja vauvarahaan aikaisemmin syntyneiden lasten osalta. Vain Ranualla syntyneet lapset huomioidaan ja perheen tulee olla kirjoilla Ranualla lapsen syntymähetkellä.

Vauvaraha myönnetään vuonna 2021 myös alle 1-vuotiaan lapsen adoptoineelle perheelle.

Vauvaraha käsitellään lapsen synnyttyä, kun vanhempien hakemus saapuu sosiaalitoimistoon ja lapsi on saanut henkilötunnuksen ja näkyy VTJ:ssä ranualaisena.

Vauvarahat maksetaan 1.1.-30.6.2021 syntyneille ranualaisille vauvoille heinäkuussa 2021. 1.7.-31.12.2021 syntyneille ranualaisille vauvoille joulukuussa 2021.

Maksatuksen yhteydessä tarkistetaan lapsen ja huoltajan henkilötunnuksella, että he ovat yhä kirjoilla Ranualla.