Etusivu / Perusturva -blogi

Hei! Tervetuloa seuraamaan perusturvan blogia!

Tässä blogissa kerromme kuulumisia ja hetkiä Ranuan perusturvan arjesta. Tervetuloa seuraamme!

Tervehdys Unicefin lapsiystävällinen – kunta kehittämistyöstä!

Julkaistu 22.10.2020

Ranuan kunta on valittu mukaan Unicefin lapsiystävällinen-kunta kehittämistyöhön. Me kaikki Ranuan kuntalaiset ja kunnassa työskentelevät sekä luottamustoimiin valitut saamme osallistua tulevaan kehittämistyöhön!

Unicefin lapsiystävällinen kunta -malli on väline, jonka avulla kunnassa voidaan varmistaa, että lapsen oikeudet toteutuvat mahdollisimman hyvin jokaisen lapsen arjessa.
Malli perustuu lapsen oikeuksien sopimuksen neljään yleisperiaatteeseen, jotka ovat yhdenvertaisuus, lapsen etu, oikeus elämään ja kehittymiseen sekä osallisuus. Unicefin lapsiystävällinen kunta- kehittämistyö auttaa  kuntaa ottamaan lapsen oikeudet osaksi kunnan hallintoa, päätöksentekoa ja palveluita.
Työskentelyssä olemme tällä hetkellä toteuttamassa alkukartoitusta, jonka pohjalta luomme suunnitelman vahvistamaan lapsen oikeuksien toteutumista kunnassamme. Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin  Susanna Tervamäki ja Virpi Piira

Unicet lapsiystävällinen kunta – Ranuan koordinaattorit

Unicef Lapsiystävällinen kunta logo.

 
Terveisiä vanhustenviikolta!

 

Ikäihmisiä paistaa makkaraa nuotion ympärillä Ranuan torilla.

Julkaistu 22.10.2020

Ranuan vanhustenviikkoa vietettiin 4.-11.10.2020 syksyisessä säässä. Kuten ilmoituksesta näkyy, ohjelmaa oli monenlaista. 

Vanhustyön keskusliiton käynnistämä vanhustenviikko on Suomessa pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Tänä vuonna teemana oli ”Onni on vanheta – Lyckan kommer med åldern”.

Vanhustyön keskusliitto halusi tänä vuonna löytää ja nostaa esille positiivisia asioita vanhenemisesta. Arjen pieniä ja suuria iloja. Arjessa on paljon asioita, jotka tekevät ihmiset ikääntyessäkin onnelliseksi kivuista ja säryistä huolimatta. Ikäviä asioita ei haluta lakaista maton alle, vaan esille haluttiin nostaa ikääntymisen hyviä puolia. On hyvä pohtia ikääntymistäkin positiivisuuden kautta.

Ikäihmisiä kävelyllä.

 

 

 

 

 

VANHUSTENVIIKKO (6).jpg

blogi3 25.10.jpg