Etusivu / Perusturva -blogi

Hei! Tervetuloa seuraamaan perusturvan blogia!

Tässä blogissa kerromme kuulumisia ja hetkiä Ranuan perusturvan arjesta. Tervetuloa seuraamme!

26.5.2021 Marjukan väki retkeili Kuhan erämajalla.

Marjukan väki retkeili Kuhan erämajalla.

Marjukan retki 26.5.2021.jpg

Marjukan retki 26.5.21_1.jpg

Marjukan retki 26.5.21 _2.jpg

Marjukan retki 26.5.21_3.jpg

 

 

 

 

 

Aiemmin julkaistut
1.3.2021 Haikean iloiset terveiset Rantakodilta
Pitkäaikainen työntekijä, lähihoitaja Eila Sarajärvi kukitettiin lomalle ja eläkkeelle.
Eilan työura alkoi 46 vuotta sitten lapsiperheissä kodinhoitajana ja jatkui lähihoitajaksi valmistumisen jälkeen vanhuspalveluiden kotihoidossa ja Rantakodilla.

 
 

Eila Sarajärvi läksiäiset (2).jpg

Eila Sarajärvi (3).jpg

22.1.2021 Maksuton lapsiparkki
Lapsiparkki.jpg
18.12.2020 Kävely keveämmäksi -video
Kävely keveämmäksi
Käytännön työharjoittelussa olevat opiskelijat fysioterapeutti Sara Ilvesluoto ja sosionomi Piia Särkelä ovat tehneet Kävely keveämmäksi -videon.
17.12.2020 Joulukeräyksellä 61 jouluista pakettia

Lahjapaketit.jpg

Joulukeräyksellä 61 jouluista pakettia!

 

Vuoden 2020 joulukeräyksellä toteutettiin apua ja tukea tarvitsevien ranualaisten lasten, nuorten ja heidän perheidensä joulutoiveita yhteensä 61:llä jouluisella paketilla. Tässä lähdössä 4 toivetta toteutukseen.

 

Sydämelliset kiitokset toiveiden toteuttajille!

16.12.2020 Lukiolaiset ja S-Market Ranua lahjoittivat lahjakortteja jaettavaksi ranualaisille joulun alla

Lahjakorttien luovutus.jpg

Saimme sosiaalitoimistoon Ranuan lukion opiskelijakunnan hallituksen päätöksellä lahjoituksen, jonka voimme jakaa kauttamme lahjakortteina ranualaisille joulun alla. Lahjoituksen varat on saatu lukiolaisten taksvärkkipäivästä.

Lukiolaisten lahjoituksen lisäksi S-Market Ranua liittyi lahjoittajien joukkoon antamalla lahjakortteja kauppaansa.

Kortti.jpg

Kiitämme sydämellisesti Ranuan lukion opiskelijoita ja S-Market Ranuaa!

Jouluisen kiitoskortin on maalannut Ella 10 v.

”Jos hyvän mielen paketois, se joulun paras lahja ois.”

5.11.2020 Sosiaalitoimisto on muuttanut uusiin tiloihin

Olemme muuttaneet uusiin toimitiloihin Sairaalatie 4 B:hen Hyvinvointikeskuksen naapuriin. Sosiaalitoimiston toimitiloissa kuntalaisia palvelee sosiaalitoimiston asiakaspalvelu, sosiaaliohjaaja, erityisryhmien palveluvastaava, lastenvalvoja, sosiaalityöntekijät ja perusturvajohtaja.

 

Koronapandemian etenemisestä johtuen olemme joutuneet rajaamaan asiakaspalveluamme. Asiakaspalvelun ulko-ovet ovat suljettuina toistaiseksi ja palvelemme teitä ensisijaisesti nyt puhelimitse, etäyhteyksin (Virtu-palvelut) ja erillisellä ajanvarauksella.

 

Mikäli asioit kuitenkin tiloissamme, tulee teidän noudattaa turvaetäisyyksiä, huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä

käyttää maskeja. Käsidesi ja maskit löytyvät tuulikaapista. Mikäli sinulla on oireita, emme suosittele asioimista sosiaalitoimiston tiloissa vaan palvelemme teitä puhelimitse tai etäyhteyksin.

 

Vähävaraisten kasvomaskeja jaetaan sosiaalitoimistolta. Voit olla meihin puhelimitse yhteydessä, niin neuvomme lisää maskien hakemisesta.

22.10.-20 Terveisiä vanhustenviikolta!

Terveisiä vanhustenviikolta!

Ikäihmisiä paistaa makkaraa nuotion ympärillä Ranuan torilla.

Julkaistu 22.10.2020

Ranuan vanhustenviikkoa vietettiin 4.-11.10.2020 syksyisessä säässä. Kuten ilmoituksesta näkyy, ohjelmaa oli monenlaista. 

Vanhustyön keskusliiton käynnistämä vanhustenviikko on Suomessa pisimpään juhlittuja valtakunnallisia teematapahtumia. Tänä vuonna teemana oli ”Onni on vanheta – Lyckan kommer med åldern”.

Vanhustyön keskusliitto halusi tänä vuonna löytää ja nostaa esille positiivisia asioita vanhenemisesta. Arjen pieniä ja suuria iloja. Arjessa on paljon asioita, jotka tekevät ihmiset ikääntyessäkin onnelliseksi kivuista ja säryistä huolimatta. Ikäviä asioita ei haluta lakaista maton alle, vaan esille haluttiin nostaa ikääntymisen hyviä puolia. On hyvä pohtia ikääntymistäkin positiivisuuden kautta.

 

22.10.-20 Lapsiystävällinen kunta -hanke

Ranuan kunta on valittu mukaan Unicefin lapsiystävällinen-kunta kehittämistyöhön. Me kaikki Ranuan kuntalaiset ja kunnassa työskentelevät sekä luottamustoimiin valitut saamme osallistua tulevaan kehittämistyöhön!

Unicefin lapsiystävällinen kunta -malli on väline, jonka avulla kunnassa voidaan varmistaa, että lapsen oikeudet toteutuvat mahdollisimman hyvin jokaisen lapsen arjessa.
Malli perustuu lapsen oikeuksien sopimuksen neljään yleisperiaatteeseen, jotka ovat yhdenvertaisuus, lapsen etu, oikeus elämään ja kehittymiseen sekä osallisuus. Unicefin lapsiystävällinen kunta- kehittämistyö auttaa  kuntaa ottamaan lapsen oikeudet osaksi kunnan hallintoa, päätöksentekoa ja palveluita.
Työskentelyssä olemme tällä hetkellä toteuttamassa alkukartoitusta, jonka pohjalta luomme suunnitelman vahvistamaan lapsen oikeuksien toteutumista kunnassamme. Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin  Susanna Tervamäki ja Virpi Piira

Unicet lapsiystävällinen kunta – Ranuan koordinaattorit

Unicef Lapsiystävällinen kunta logo.