Etusivu / Oppisopimuskoulutus Ranualla / Tarinoita oppisopimuksesta
Oppisopimustarinoita Ranualta
Oppisopimustarinoita: Marjo Juotasniemi

Työskentelin yli 20 vuotta lähihoitajana vanhustenhoidossa Ranuan kunnalla. Sitten sain allergisen kosketusihottumaan käsiini, enkä voinut enää tehdä hoitajan töitä. Tämän jälkeen tiedustelin, olisiko kunnalla tarjota muita töitä. Hallintojohtaja kysyi, kiinnostaisiko toimistosihteerin työt ja vastasin kyllä. Tulin Ranuan terveyskeskukseen aluksi työkokeiluun muutamaksi kuukaudeksi ja selvitimme samalla, alkaisiko Keva uudelleenkouluttamaan minua.

Kevalta tuli myönteinen vastaus ja aloitin oppisopimuskoulutuksen Ranuan terveyskeskuksessa elokuussa 2021. Kävin Rovaniemellä muutaman lähiopetuspäivän kuukaudessa, mutta muuten opiskelin tekemällä töitä ja seuraamalla kokeneen kollegan tekemistä. Lisäksi tein kotona opintoihin liittyviä tehtäviä.

Suoritin liiketoiminnan perustutkinnon eli merkonomin opinnot reilussa vuodessa.

Oppisopimus sopi minulle tosi hyvin. Olen tykännyt siitä, että saa oppia tekemällä työtä. Työ opettaa kaikista parhaiten, koulussa tulee teoriaa ja ahaa-elämyksiä, jotka täydentävät. Sain alusta lähtien tehdä tosi paljon töitä itse. Ohjaaminen ja neuvonta sujui hyvin työn lomassa, se oli oikeaa täsmäopetusta.
Sekin on hyvä, että palkkaa sai koko oppisopimuskoulutuksen ajan.

Koska olin tehnyt aiemmin hoitajan työtä, tunsin esimerkiksi hoitoalan termistön, kun hyppäsin uuteen työhön. Sihteerin työ on ihan erilaista kuin hoitajan. Tämä on hektistä ja intensiivistä työtä. Kun hoitajana tein kolmivuorotyötä, tämä on päivätyö.

On ollut ilo huomata, että vielä tämän ikäisenä oppii ja omaksuu uusia asioita. Tämä on ollut tosi mielenkiintoista!

marjo juotasniemi crop.jpg
Oppisopimustarinoita: Markus Ranua, Veken Kaluste Oy:n toimitusjohtaja

Meillä on tehty ajan saatossa monenlaisia oppisopimuksia. Meillä on koulutettu useita merkonomeja, itseni mukaan lukien. Sisälogistiikan ammattitutkinto oli iso juttu jokin aika sitten, se toteutettiin yhteistyössä Redun ja Työtehoseuran kanssa. Yli kymmenen varastotyöntekijää kävi koulutuksen Ranualla, nyt sama on menossa Lahden varastolla.

Oppisopimus on tärkeä ja merkittävä keino kouluttaa ihmisiä. Meillä on siitä hyviä kokemuksia, koulutukset ovat sujuneet hyvin. Oppisopimus on oiva keino täydentää työntekijän ammattitaitoa ja yhdistää koulutus ja työelämä.

Oppisopimukseen liittyy paperihommia, jotka on hoidettava. Kumppanit, kuten esimerkiksi Redu auttavat tarvittaessa. Kukaan ei kuitenkaan tuo kaikkea valmiina, vaan työnantajalla on omat velvollisuudet hoidettavana. Tämä ei ole kuitenkaan mitään rakettitiedettä. Esihenkilöt pyörittävät meillä tätä käytännössä ja ovat suoriutuneet hyvin.

Oppisopimuskoulutus ei vaadi mielestäni paljoa aikaa työnantajalta, vaan menee aika sujuvasti perustyöskentelyn ja perus-HR:n yhteydessä.

Itse opiskelin oppisopimuksella merkonomiksi vuosina 2002-2004. Olin tuolloin huonekalumyyjänä ja koulutuksestani vastasi Rovaniemen myymäläpäällikkö. Se oli mahtavaa aikaa! Paiskin normaalisti duunia siinä missä muutkin, mutta kerran kuussa oli viikko koulua Rovaniemellä. Se oli mukava breikki ja vaihtelua 

Yritykset ja opiskelua suunnittelevat voisivat hyödyntää oppisopimuksen tuomia mahdollisuuksia enemmän, koska se on joustava ja sen avulla voi junailla vaikka minkä näköistä koulutusta.
markus ranua 1 crop.jpg