Etusivu / Ranua Resort / Ranuan eläinpuisto

RANUAN ELÄINPUISTO

Ranuan Seudun Matkailu Oy on Ranuan kunnan tytäryhtiö, joka hallinnoi muun muassa Suomen pohjoisinta eläinpuistoa. Eläinpuisto on 50 eläinlajin koti ja avoinna yleisölle läpi vuoden. Ranuan eläinpuistossa asustaa mm. jääkarhu, manuli ja lukuisia lintulajeja. Eläinpuiston pihapiirissä on kävijöitä palvelevia myymälöitä, majoitus- ja ravintolapalveluita sekä ohjelmapalveluita.

Ranuan eläinpuistossa asuva Suomen ainoa jääkarhu symboloi Ranuan kunnalle ilmasto-ohjelman tavoitteita.

Kunta huomioi kaikissa toimissaan luonnonvarojen kestävän käytön.

Ranuan eläinpuistossa näkee arktisen alueen eläimiä luonnonmukaisessa ympäristössä. Ranuan eläinpuistossa voit tutustua Suomen ainoaan jääkarhuun. Eläinpuiston kokemusta täydentävät laadukkaat majoituskohteet, ohjelmapalvelut ja ravintolapalvelut.
Ranuan eläinpuistossa asustaa noin 50 eläinlajia ja noin 150 yksilöä. Jääkarhumme Venus on yleisön suurimpia suosikkeja, mutta jokaiselle löytyy oma suosikkinsa puiston eläimistä.

Eläinten hyvinvointi on yksi Ranuan eläinpuiston keskeisimmistä arvoista. Eläinpuistossa tehdään tärkeää työtä riittävän monimuotoisen kannan säilymiseen eläinlajien osalta sekä lajien suojelun osalta. Eläinpuisto kuuluu eurooppalaisen eläintarhojen ja akvaarioiden yhdistykseen EAZAan.

Ainutlaatuista majoitusta ja virkistystä

Ranua Resort on elämyskokonaisuus; siellä on upeat lasi-iglut Ranuanjärven rannalla, hienot lomahuvilat lomakylässä vastapäätä eläinpuistoa, kaksi Camping-aluetta, palveleva ravintola sekä lukuisia erilaisia aktiviteetteja vuoden ympäri. Ranuan eläinpuisto on perustettu 1983 ja siitä onkin tullut vuosikymmenten aikana Lapin suosituin perhematkailukohde ja Ranuan matkailun vetonaula.

Eläinpuiston pääsyliput saat edullisimmin verkkokaupastamme ja liput voit ostaa ennakkoon. Maksun jälkeen saat automaattisen tilaus- ja maksuvahvistuksen sähköpostiisi. Lipunmyynnissä tai lipunvaihtopisteessä sinulta kysytään nimi sekä ostamiesi lippujen lipputyyppi, ja näitä tietoja vastaan saat rannekkeen eläinpuiston alueelle. Vahvistusta ei ole välttämätöntä ottaa mukaan.
Alle 4-vuotiaat lapset vierailevat eläinpuistossamme veloituksetta ja heille ei tarvitse ostaa lippua.

Ranuan Eläinpuiston pääsylippuja myydään lipunmyynnissä ja verkkokaupassa.

Ranuan eläinpuisto on arktisiin ja pohjoisiin eläinlajeihin erikoistunut eläinpuisto, joka avattiin vuonna 1983. Eläinten tilavat aitaukset sijaitsevat keskellä pohjoista havumetsää, joka on myös useimpien puistossa asuvien lajien luonnollinen ympäristö. Olemme avoinna vuoden jokaisena päivänä. Vaihtuvat vuodenajat tuovat lisäulottuvuuden eläinpuistovierailuun.

Eläinpuiston sivut löytyvät täältä.

Kaikki Ranua Resortin palvelut löytyvät täältä.

jääkarhu ui jäissä.jpg