Etusivu / Uratarinat / Heli Leppiaho
Heli Leppiaho
Heli Leppiaho
varhaiskasvatuksen erityisopettaja
Työskentelen varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa lasten kanssa, jotka tarvitsevat eri tasoista erityispedagogista tukea sekä tuen henkilökuntaa erityispedagogisissa asioissa ja opetan lukujärjestyksen mukaisesti eri yksiköissä.

Työni on monipuolista ja vaihtelevaa, haastavaakin, mutta tätä työtä ei tehdä rahasta, vaan rakkaudesta lapsiin. Maailma muuttuu, mutta lapset pysyvät ja tarvitsevat edelleenkin rajoja, rakkautta ja huolenpitoa. Niistä on lapset tehty.

Olen ollut Ranuan kunnan palveluksessa yhtäjaksoisesti 39 vuotta. Ranuan kunta on ollut luotettava työnantaja. Tulin päiväkotiharjoittelijaksi Ranualle vuonna 1979. Opiskelin lastentarhanopettajaksi Oulussa ja tulin lastentarhanopettajaksi Ranuan päiväkodille 1984. Jatkoin opiskelua erityispedagogiikan erikoistumisopinnoilla Jyväskylän yliopistossa ja palasin varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi Ranualle 2004.

Kuluvan vuoden aikana minusta tulee eläkeläinen. Tässä on hyvä tilaisuus kiittää sekä työnantajaa, kaikkia työkavereita, moniammatillisia työtiimejä ja erityisesti niitä lapsia ja perheitä, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä.

Jäädessäni eläkkeelle en katso kalenteria enkä kelloa muutamaan kuukauteen. En täytä päiviäni lukkoon lyödyillä suunnitelmilla, vaan heittäydyn virran vietäväksi niin kuin olen heittäytynyt vuodesta 1984 Kuusamossa Oulankajoen vietäväksi lähes joka kesä. Siinä sielu lepää ja murheet unohtuvat, kun laskee aviopuolison kanssa hänen tekemänsä puuveneen Kiutakönkään alapuolelta Oulankajoen virtaan muutamaksi päiväksi ja palaa ihmisten ilmoille Jäkälämutkassa, lähellä Venäjän rajavyöhykettä.

Sitten voi palata taas hetkeksi eläkeläisen arkeen ja nauttia elämästä. Kakkoskodista Kuusamossa ja ykköskodista Ranualla.
Avoimet työpaikat Ranualla