Etusivu / Uratarinat / Juhani Mattila
Juhani Mattila
hallintosihteeri
Olen vuoden 2024 alussa, hallintosihteerinä Ranuan kunnassa.

Työnkuvaani kuuluu muun muassa kunnanviraston asiakaspalvelua, kokousjärjestelyä, kirjaamon sähköpostin käsittelemistä sekä kunnanhallituksen, valtuuston ja tarkastuslautakunnan kokousten sihteerinä toimimista. Olen myös vaalisihteerinä presidentinvaalien 2024 jälkeisissä vaaleissa. Lisäksi minulla on arkistoon liittyviä töitä ja olen hallintojohtajan apuna kunnan taloudenpitoon liittyvissä tehtävissä.

Ensimmäisten päivien perusteella tykkään työstäni. Hain tehtävään sen laajuuden vuoksi. Tässä ei tule seinät vastaan, vaan oppimista riittää. Kun näin työpaikkailmoituksen, ajattelin heti, että tämä on minun paikkani. Minulla on hyvinkin tervetullut olo täällä.

Asun Pudasjärvellä, josta käyn töissä Ranualla. Tie Ranualle on hyvä ja työmatkaa kertyy vajaa tunti. Moni ajaa töihin Pudasjärven ja Oulun väliä, joka on pidempi. Työmatkan aikana saa hyvin nollattua pään työasioista ja voi kuunnella vaikka äänikirjaa.

Koulutukseltani olen merkonomi. Olen valmistunut Oulaisten instituutista vuonna 1997. Ikää minulla on 45 vuotta.

Aiemmin olen ollut töissä yksityisellä sektorilla reilut 20 vuotta suurimmalta osalta esimiestehtävissä ja talouden parissa. Sitten tuli kipinä siirtyä julkiselle puolelle ja avautui mahdollisuus päästä töihin Oulunkaarelle talouspalvelun tuottajaksi. Kun Oulunkaari lakkautettiin sote-uudistuksen yhteydessä, siirryin liikkeenluovutuksella Monetralle vuoden ajaksi. Nyt olen siirtynyt Monetran palveluntuottajasta Monetran asiakkaaksi, jota Ranuan kuntakin on.

Haaveeni on toimia tulevaisuudessa talouden asiantuntijatehtävissä, joissa pystyn auttamaan toisia ja tuomaan omaa näkemystäni.

Vapaa-ajalla tykkään metsästää ja tehdä metsätöitä. Talo lämpiää puulla, joten puiden hankinta on yksi harrastus. Tykkään myös marjanpoiminnasta.
Harrastelen myös ruuanlaittoa. Tykkään savustaa kalaa ja lihaa. Tein vähän erikoisempaa evästä vuoden 2023 toiseksi viimeisenä päivänä: jäniskebabia. Joku kaveri on ehdottanut, että perustaisin pitopalvelun. Haluan kuitenkin pitää ruokajutut harrastuksena.
Avoimet työpaikat Ranualla