Etusivu / Uratarinat / Katri Määttä
Katri Määttä
ruokapalvelupäällikkö
Toimin Ranuan kunnan ruokapalvelupäällikkönä Monitoimikeskus Kerkän keittiössä. Olen ollut tässä tehtävässä viisi vuotta ja ennen sitä olin viisi vuotta ruokapalveluesimiehenä. Tuolloin kunnassa oli kaksi tuotantokeittiötä, toinen koululla ja toinen terveyskeskuksessa. Olin silloin koulun keittiön esimiehenä. Joulukuussa 2018 terveyskeskuksen keittiön toiminnot on yksityistetty Attendolle.

Minun työhöni kuuluu muun muassa henkilöstöhallinto, taloushallinto, omavalvonta, materiaalien hallinta, hankintayhteistyö ja keittiön päivittäiset työt. Meillä työskentelee minun lisäkseni keskuskeittiöllä neljä ruokapalvelutyöntekijää.

Teemme arkisin noin 720 lounasannosta ja 160 välipalaa. Valmistamiamme ruokia syövät alakoulu, yläkoulu, lukio, Kuhan koulu sekä varhaiskasvatuksen yksiköt. Välipalat tehdään varhaiskasvatukseen ja iltapäiväkerholaisille.

Kouluruoka on edullista. Ranualla annoksen suoritehinta oli 2023 2,55 euroa. Ateriahinta on edullisempi kuin keskimäärin koko maassa. Koululaisten suosikkiruuat ovat uunimakkara ja perunamuusi, riisipuuro ja mansikkakiisseli sekä tonnikalapastavuoka.

Parasta työssäni on työyhteisö, olen tykännyt olla täällä. Saa olla myös nuorten ja lasten kanssa tekemisissä, mutta enemmänkin haluaisin olla, jos vain ehtisin.

Meidän uudet tilat Kerkässä ovat ihan huiput. On harvinaista, että kunta rakentaa oman valmistuskeittiön, sillä useat kunnat ovat yksityistäneet ruokapalvelut.

Olen 46-vuotias ja koulutukseltani ravitsemus- ja talousalan restonomi. Olen valmistunut Rovaniemellä vuonna 2002. Haaveena on joskus opiskella ravitsemustieteitä yliopistossa ja erikoistua liikunta- ja urheiluravitsemukseen.

Olen aiemmin tehnyt töitä Vantaalla Peijaksen sairaalan keittiöllä, ravintolassa Rovaniemen Napapiirillä ja Rovaniemen kaupungin päiväkodin keittiöllä. Olen myös työskennellyt kirjastossa täällä Ranualla sekä Rovaniemellä.

Harrastan sulkapalloa, kuntosalia, hiihtoa, koiran kanssa lenkkeilyä, mindfullnessia ja uintia.
Katso Ranuan avoimet työpaikat