Etusivu / Uratarinat / Leena Palovaara
Leena Palovaara
koulunkäynnin ohjaaja
Teen työtä koulunkäynnin ohjaajana. Työskentelen myös iltapäiväkerhon ohjaajana. Marraskuun viimeisenä päivänä tässä työssä tulee täyteen 22 vuotta.

Käytännössä työni on olla oppilaan tukena ja ohjata heitä oppimistilanteissa opettajan antamien ohjeiden mukaan. Osa ohjattavista tarvitsee enemmän tukea kuin toiset.

Parasta työssäni on nähdä, kuinka ohjaamani oppilaat oppivat ja edistyvät. Se antaa itselle positiivista palautetta, kun huomaa onnistuvansa omassa työssään.

Tykkään tehdä töitä lasten parissa, koska lapset ovat yleensä hyvin avoimia. Heidän suustaan tulee suunnilleen se, mitä he ajattelevat. Palautekin tulee nätisti.

Mielestäni meillä on hyvä ilmapiiri työyhteisössä. Koen, että meitä ohjaajia arvostetaan ainakin tällä Kirkonkylän koululla ja yhteistyö opettajien kanssa toimii.

Joissakin luokissa on kaksikin ohjaajaa paikalla opettajan kanssa, mutta paljon on sitä, että kierretään eri luokissa. Välillä luokan vaihtaminen tuntuu haastavalta. Toimin osaksi pienryhmässä, jossa on kuutosluokkaisia. Kun on jo ikää ja omista kouluajoista on aikaa, minunkin pitää kuunnella tarkkaan opettajaa, jotta pystyn ohjaamaan oppilasta.

Olen suorittanut koulunkäynnin ohjaajan ammattitutkinnon Rovala-opistossa Rovaniemellä 1998-1999.

Aiemmin tein nykyistä vastaavia töitä määräaikaisissa työsuhteissa. Nimikkeenä oli luokka-avustaja, kun aloitin näissä töissä vuonna 1987. Olen työskennellyt myös perhepäivähoitajana. Lisäksi olen ollut aiemmin yhteensä pari vuotta elektroniikkatyöntekijänä Rovaniemellä Noreltecillä ja Elevan Oy:llä Fazerin entisissä tiloissa Elevan Oy, teimme piirilevyjä.

Olen 55-vuotias ja opiskelen tällä hetkellä ikäihmisten perhehoitajaksi. On mahdollista, että teen vielä joskus töitä vanhusten parissa. Tykästyin vanhusten kanssa työskentelemiseen korona-ajan alussa. Olin seniorikodilla kolme kuukautta töissä, kun koulut olivat kiinni.
Ranuan avoimet työpaikat