Ulkoilureitit Ranualla

Ranuan monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet kutsuvat seikkailijoita ja arkiliikkujia. Tutustu reitteihin ja liikkumismuotoihin. Tiesitkö, että Ranuan kunnan reittien varrella on 48 retkeilijöiden käytössä olevaa tulipaikkaa? 

Ainutlaatuinen suoluonto, suuri Simojärvi ja Ranuan taajaman rikas lähiluonto tarjoavat retkeilykokemuksia läpi vuoden. Kaipaatko upeita avokallioita ja vanhan metsän tuomaa rauhaa? Suuntaa tällöin Simojärvi - Soppana retkeilyreitille, josta voit myös patikoida Posion kauniiseen Korouoman rotkolaaksoon.

RETKEILYREITTIEN KUNTO

Alueella vaellettaessa huomioitavaa on, että osa pitkopuista sekä reitin silloista on jo huonossa kunnossa, minkä vuoksi reitillä vaellettaessa on tärkeää kiinnittää erityistä huolellisuutta omaan turvallisuuteen. Reittejä ollaan kunnostamassa lähiaikoina, ja yhteistyössä pyrimme takaamaan turvallisen retkeilyn kaikille maastossa.

NÄMÄ REITIT KUNNOSTETAAN KESÄLLÄ 2024

Simojärven alueella Yli-Soppanan ja Korvajokisuun välisen retkeilyreitin kunnostustyöt ovat meneillään. Reitillä uusitaan pitkospuita, korjataan siltoja ja parannetaan reittimerkintöjä. Sillat ovat käyttökiellossa kunnostuksen ajan. Reitin kunnostaminen valmistuu heinäkuun loppuun mennessä. 

REITTIEN KARTAT JA REITTISELITYKSET

Valitse ensin, haluatko tutustua kelkkareitteihin vai hiihto-, retkeily ja pyöräilyreitteihin. Löydät näiden otsikoiden alta reittien selitykset, sijainnit ja kartat. Metsähallituksen Retkikartta.fi -palvelussa näet yleiskatsauksen Ranuan alueen retkeilypalveluista

Seuraamalla symboleita löydät nopeasti tietoa reitin lisäpalveluista ja reitille sopivista lajeista.

Hiihto

Hiihto

Moottorikelkka

Kelkkailu

Pyöräilijä

Pyöräily

 Tulipaikka

Tulipaikka

 

Hiihto, retkeily, pyöräily
Hiihtoladut, retkeilyreitit ja pyöräily
Hiihto-, retkeily- ja pyöräilyreitit
Kelkkareitit
Moottorikelkkareitit
Kelkkailureitit

 

KERTOMUKSIA JA KIRJOITUKSIA

Lue lisää Ranuan ja lähialueiden vaellus- ja retkeilyreiteistä:

 

Ranualla sijaitsevat reitit Metsähallituksen reittioppaassa

Löydät osan Ranualla sijaitsevista reiteistä myös Metsähallituksen ylläpitämästä Luontoon.fi -palvelusta. Reittikuvauksista löytyy muun muassa valokuvia ja ehdotuksia matkasuunnitteluun. Huomaa, että osa reiteistä on huonossa kunnossa. 

Katso kaikki luontoon.fi -palvelussa kuvatut, Ranuaan liittyvät sisällöt

 

Toiveita, kommentteja, palautetta?

Kehitämme ulkoilualueitamme yhteistyössä Metsähallituksen ja paikallisten toimijoiden kanssa. Havaitsitko puutteita, jotka tarvitsisivat ylläpidon toimenpiteitä? Tuleeko mieleesi kehitysideoita tai toiveita reitteihin liittyen? Ota yhteyttä puistotyönjohtaja Mika Niemelään, kts yhteystiedot alla

Hiihtolatuihin liittyvät yhteydenotot ja yleistä tietoa latujen hoidosta, katso Ranuan hiihtoladut

Kelkkareitteihin liittyvät yhteydenotot

  • Puistotyönjohtaja
    Mika Niemelä