Etusivu / Hiihto ja retkeily / Ranuanjärven retkeilyreitti
Jos video ei näy, katso video Ranuanjärven retkeilyreitistä osoitteessa: https://youtu.be/Cm7iaR8t9To?si=fPhOHHj3vNt_ye6v.

Ranuanjärven retkeilyreitti

HiihtäjäPyöräilijäikonit-ulkoilureitit-tulipaikka-v0.png

Lajit: hiihto, kävely, juoksu, pyöräily
Vaativuusluokka: helppo
Vuodenaika: Ympäri vuoden
Ympyräreitti: Ei
Monta reittiä: Ei
Esteettömyys: Ei
Kulkuaika: kävellen 2,5 - 4 h edestakainen reitti

Ranualaisten suosituimpiin kuuluvalla reitillä voit kokea aitoa ranualaista metsää ja järvimaisemaa.

Ranuanjärven retkeilyreitti sijaitsee aivan Ranuan kirkonkylän kupeessa, Ranuanjärven pohjoispuolella. Helppokulkuisen reitin pituus yhteen suuntaan on 7,2 kilometriä ja reitti on kaksisuuntainen. Voit pitää tauon reitin varrella olevilla tulipaikoilla, joilla voit ihailla järven maisemia ja paistaa vaikka makkaraa.

Ajankohtaista

Reitti valmiina käyttöösi, tervetuloa! Katso täältä, koska reitti on ajettu.

Saapuminen

Ajo-ohjeet: katso Googlen karttapalvelu katso Googlen karttapalvelu
Pysäköinti: Voit pysäköidä ilmaiseksi lähtöpisteen välittömässä yhteydessä olevalle ilmaiselle parkkipaikalle. Laivalantiellä on pysäköitävä niin, että siitä ei ole haittaa muulle liikenteelle.

Lähtöpisteet ovat joko Kristillisen Kansanopiston rannassa sijaitseva kota osoitteessa Kansanopistontie 6, 97700 Ranua tai Laivalantie osoitteessa Laivalantie 17, 97700 Ranua.

Retkeilyrakenteet

Kansanopistolla parkkipaikka. Kaksi siltaa. Kolme tulentekopaikkaa: Hyyhelönojan sillalta 0,5 kilometrin päässä on laavu, ennen Luhtaojan siltaa reitiltä lähtevän piston päässä on laavu ja kota on Laivalassa luontopolun päässä. Kodan yhteydessä on käymälä. Reitin vaikeakulkuisimmilla osilla on metallinen ritiläsilta. 

Nähtävää

Reitin varrella on vanha kesänavetta sekä erikoinen puu, jonka kannosta kasvavat kuusi ja mänty. Retkeilyreitillä voit kokea aitoa, ranualaista luontoa. Kesällä voit kuulla honkien huminaa ja miljoonien sääskien ininää, talvella voit nähdä ranualaisia hiihtämässä Ranuanjärven jäällä. 

Reittiselostus

Ranuanjärven retkeilyreitti lähtee joko Ranuan Kristillisen Kansanopiston parkkipaikalta tai Laivalantien varresta. Reitti sopii monen ikäiselle kulkijalle, vaikka se ei olekaan esteetön. Retkeilyreitti on luokiteltu helpoksi. Reitti sijoittuu kokonaan metsään ja osalla matkalla avautuu näkymä Ranuanjärvelle. Sulan maan aikana reitillä voi kulkea jalkaisin ja pyöräillen. Talvisin reitti on ylläpidettävä talvipyöräilyreitti, mutta sillä voi myös kävellä, lumikenkäillä ja harrastaa hiihtoa (reitille ei vedetä latua).

Huomioitavaa

  • Keväällä tulva voi nostaa vettä Hyyhelönojasta reitille.
  • Talvella reitille ei vedetä latua, mutta hiihtäminen on mahdollista.
  • Voit kulkea reitillä myös lemmikkien kanssa, kunhan pidät ne aina kytkettynä.
  • Reittiä on mahdollista kulkea molempiin suuntiin, joten otathan huomioon myös vastaantulevan liikenteen.

 

Välineet ja varusteet

Reittiä varten tarvitset vuodenaikaan sopivat ulkoiluvaatteet ja -jalkineet. 

Tarvitsetko varusteita käyttöösi? Tutustu lähialueen välinevuokrauspalveluihin.