Ranuan päiväkoti tarjoaa lapsille tilaa liikkua ja aikaa rauhoittua


Ranuan modernissa Hillankukan päiväkodissa huomioidaan kunnan kasvatuskulttuurin tarpeet. Käytännölliset tilat tarjoavat lapsille runsaasti leikkitilaa ja niissä korostuu luonnon kasvatuksellinen potentiaali.


Ranuan uusi Hillankukan päiväkoti tarjoaa turvallisen arkiympäristön lapsille. Noin tuhannen neliömetrin hirsirakennus on suunniteltu jopa 90 lapselle, taaperoikäisistä neljävuotiaille.

Syksystä 2024 lähtien Ranuan päiväkoti järjestää myös esiopetusta uuden päiväkodin vieressä olevassa Kanervikon rakennuksessa, jossa on myös viisivuotiaiden ryhmä.


Toimivat tilat ja “toiminnalliset seinät”

Hillankukan päiväkodissa lasten tarpeet ovat huomioitu monin tavoin. Ryhmien eläinaiheiset nimet tulevat Ranuan eläinpuiston eläimiltä, ja lapset ovat saaneet valita niistä mieleisensä (Jääkarhu, Karhu, Ilves, Naali ja Kettu).

Hillankukan päiväkodin jännittävimpiin ominaisuuksiin kuuluvat “toiminnalliset seinät”, jotka tarjoavat lapsille paljon virikkeitä. Seinistä löytyy eri tasoilla olevia leikkipaikkoja sekä kurkistusikkunoita ja koloja. Niissä on myös nurkkauksia, joihin lapset voivat tehdä oman pesän. Jos lapsi kaipaa taukoa leikeistä, voi hän vetäytyä koloon rauhoittumaan ja lukemaan vaikka kirjaa aikuisten kanssa.

Sisältä löytyvät kuraeteiset ja kuivauskaapit, joiden toimivuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Lapsille on varattu myös oma askarteluhuone. Siellä ei haittaa vaikka leikkiessä vähän räiskyisikin!


Päiväkoti_yhteiskuva_2.jpg

Toiminnallinen seinä taipuu leikkeihin ja tarjoaa lapsille myös aikaa rauhoittumiseen.


Tilaa liikkua, niin pihalla kuin luonnossa

Ranuan varhaiskasvatuksessa on huomioitu kunnan luontokasvatuksen periaatteet. Niiden mukaan kaikilla kasvatusasteilla kunnioitetaan luontoarvoja sekä lasten loukkaamattomia arvoja.

Hillankukan päiväkodissa ulkotilat on suunniteltu esteettömiksi niin, että ulkona lapset voivat vapaasti liikkua ja harjoittaa motorisia taitoja. Pihalta löytyy esimerkiksi verstas, jossa lapset voivat tehdä puutöitä.

Piha-alue on jaettu eri ikäluokkien mukaan, jolloin kullekin ikäryhmälle löytyy sopivat leikkivälineet. Tilasuunnittelulla on varmistettu, että lasten kulku käy turvallisesti etupihan kautta ja muu liikenne takapihan puolelta.

Päiväkodin alueelta voidaan myös ohjatusti lähteä retkille ja tutkimusmatkoille viereiseen metsään. Metsään on suunnitteilla nuotiopaikka sekä laavu tai kota ja päiväkodin pihalle on tulossa pelikenttä, jonka voi talvella muuttaa luistelukentäksi.


Ranuan_paivakoti_pihakuva.jpg

Ranuan uusi päiväkoti valmistuu keväällä 2024. Pihalta löytyy paljon eri aktiviteetteja.


Paljon mahdollisuuksia oheistoimintaan

Päiväkodin tontilta löytyy lisäksi 60 neliön liikuntasali. Se tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen liikkumiseen sekä musiikin ja taiteen harrastamiseen. Salia voi käyttää varhaiskasvatuksen ulkopuolisiinkin tarkoituksiin, muun muassa joogaan tai meditointiin.

Lasten vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan päiväkodin arkea. Järjestämme tiloissa erilaisia tapahtumia, kuten toiminnallisia vanhempainiltoja, liikenneturvatietoiskuja ja lastentavarakirpparipäiviä. Yhdessä tekemisen kautta lisätään yhteisöllisyyttä kodin ja varhaiskasvatuksen välille. Kuulemme myös huoltajien ideoita aktiviteettien järjestämiseen.

Vanhemmat voivat seurata päiväkodin elämää päiväkodin Facebook- ja Instagram-kanavien kautta. Yleiseen viestintään käytämme Daisy-ohjelmaa joka toimii molemminpuolisena viestikanavana. Järjestämme kaksi kertaa vuodessa myös asiakastyytyväisyyskyselyitä, joiden pohjalta voimme kehittää varhaiskasvatuksen toimintaa.


Ranuan Hillankukan päiväkoti

Keskustie 13, 97700 Ranua
Avoinna ma–pe klo 6.45–17.15,
vuorohoitoa järjestetään ma–su klo 5.30–22.00

Varhaiskasvatushakemus eDaisyn kautta https://ranua.daisynet.fi/eDaisy/Esuomi/EsuomiLogin.
Yhteinen asiointikanava DaisyFamily https://ranua.daisyfamily.fi/login.

Kaikessa varhaiskasvatukseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä varhaiskasvatuksen johtajaan:

Katja Paakki
040 018 8524 katja.paakki@ranua.fi
tavoitettavissa ma–pe klo 8–15
Opintie Ranualla
Kiinnostuitko Ranuan kasvatuskulttuurista? Haluatko kuulla lisää toimintatavoistamme tai uusista opetustiloista?
Lue lisää