Etusivu / Seitakuoron joulukonsertti su 13.12.2020 klo 18
Tapahtumat Ranualla

Seitakuoron joulukonsertti su 13.12.2020 klo 18

13.12.2020 18:00–20:00

Yön keskellä tähtönen loisti – Seitakuoron perinteisten joulukonserttien kiertue vierailee koronaturvallisesti kuudella lappilaisella paikkakunnalla

Seitakuoro tuo rakkaimmat perinteiset joululaulut jälleen yleisöjen kuultavaksi, tällä kertaa jopa kuudella paikkakunnalla ympäri Lappia. Lauantaina 12.12. pysähdytään Kolarissa ja Ylitorniolla, sunnuntaina 13.12. vuorossa ovat Tervola ja Ranua ja sunnuntaina 20.12. konsertoidaan Sodankylässä. Konsertit toteutetaan yhteistyössä kyseisten kuntien kulttuuritoimien kanssa. Kiertue päättyy perinteiseen aatonaaton konserttiin Rovaniemen kirkossa keskiviikkona 23.12. klo 22.00. Konserteissa huomioidaan ajankohtaiset koronavirustilanteet turvaväleineen, maskisuosituksineen ja käsiendesinfiointimahdollisuuksineen. Tarkemmat tiedot ennen konsertteja Seitakuoron Facebook-sivulla.

Joulu on vahvojen perinteiden aikaa. Joka vuosi haluamme kuulla ne kaikista rakkaimmat ja tutuimmat, samat joululaulut, jotka tuovat lämpimiä muistoja mieleen ja virittävät ajatukset edessä olevaan juhla-aikaan. Niinpä tänäkin vuonna Seitakuoron joulukonserteissa kaikuvat tutut sävelet Maa on niin kaunis, Jouluyö, juhlayö, Arkihuolesi kaikki heitä ja En etsi valtaa, loistoa. Mukana on kuitenkin myös hieman harvinaisempia, mutta herkkyydessään yhtä tunnelmallisia lauluja, kuten Vuotaa armo, taivaan ilo, Aattoilta ja Jeesuslapsen joululahjat. Iloisempaa osastoa edustavat mm. reippaat Joulu tullut on sekä God rest you merry, gentlemen.

Konsertin nimikappaleena on Erkki Melartinin toiveikas Yön keskellä tähtönen loisti. Se sopiikin erityisen hyvin tähän aikaan, jossa synkkä epävarmuus ympäröi meitä kaikkialta. Vuosi on ollut kuoroille erityisen hankala ja harjoituksia on voitu pitää vain vaivoin ja nekin vahvoin erityisjärjestelyin. Olkoon nämä tutut joululaulut meille nyt valo pimeässä! Samaa kirkkautta heijastelevat myös Eric Whitacren Lux aurumque ja Morten Lauridsenin O nata lux, jotka Seitakuoro on poiminut mukaan vaativan kuoromusiikin ohjelmistostaan. Eteeriset kuoroteokset kietovat kauniilla klustereillaan perinteiset joulusävelmät hohtavaksi paketiksi.

Seitakuoro on kohta 60-vuotias rovaniemeläinen kamarikuoro, joka esittää korkeatasoista kuoromusiikkia koko Lapin alueella. Monissa kilpailuissa ja katselmuksissa palkittu kuoro konsertoi ahkerasti ulkomaita myöten ja on juuri viimeistelemässä uutta levyä viime vuonna toteuttamansa sävellyskilpailun parhaista teoksista. Kuorossa laulaa noin 30 kokenutta kuoromuusikkoa. Uuden vuosikymmenensä kynnyksellä kuoro on käynnistämässä maakunnallista puoliammattimaista toimintaa, jossa kuoron toimintoja ja taitotasoa kehitetään entistä laajemmin ja järjestelmällisemmin. Kuoro kutsuukin laulajia myös muulta Lapista mukaan alueelliseen kulttuuri-instituutioon. Maakunnallinen rekrytointikampanja järjestään alkuvuodesta 2021.

Tervetuloa tunnelmoimaan Seitakuoron kanssa!

 

Yön keskellä tähtönen loisti – Seitakuoron perinteisten joulukonserttien kiertue,
johtaa Kadri Joamets

  • La 12.12. klo 14, Kolarin kirkko, vapaa pääsy
  • La 12.12. klo 18, Ylitornion kirkko, ohjelma 15 €, hyväntekeväisyyteen
  • Su 13.12. klo 14, Tervola, Lapinniemen koulun sali, vapaa pääsy
  • Su 13.12. klo 18, Ranuan Peura, vapaa pääsy
  • Su 20.12. klo 13, Sodankylän kirkko, ohjelma 10 €, lapset ja nuoret maksutta
  • Ke 23.12. klo 22, Rovaniemen kirkko, ohjelma 10 €

www.seitakuoro.fi | www.facebook.com/seitakuoro | www.instagram.com/seitakuoro

 

Järjestäjä:
Vapaa-aikatoimi