Etusivu / Talking accordian - Haitarilla maailman ympäri! Kunnan Poikien kanssa
Tapahtumat Ranualla

  Talking accordian - Haitarilla maailman ympäri! Kunnan Poikien kanssa

 • 14.8.2023 16:00:00–17:00:00

  |

  Lisätietoja:

 • Kunnan pojat.jpg

  Palkitun haitarivirtuoosi Tatu Kantomaan luotsaama vinkkausluento, jossa käydään läpi haitarimusiikin historiaa elävän musiikin kautta.
  Kuljemme harmonikan matkassa ympäri maailmaa ja tutustumme soittimen käyttöön erilaisissa musiikkityyleissä. Menossa mukana
  Rovaniemen kaupungin virallinen rytmiorkesteri Kunnan Pojat! Kesto on noin tunnin.

  Kunnan Pojat tekevät Lapin kiertueen Lapin maakunnallisen kulttuuriverkoston hankkeen turvin. Ranualla Kunnan Pojat pitävät samana
  maanantaina päiväkodilla Lastenorkesteri Kolme varista -konsertin sekä vierailevat ikäihmisten palvelukodissa Sisussa.

  Vierailusta vastaa Ranuan kunnan kulttuuritoimi.

  Kunnan Pojat - toimintamalli

  Tarve ja tavoitteet

  Kulttuuri kuuluu kaikille. Myös “äänettömät”  asukkaat kuten ikäihmiset, kehitysvammaiset, mielenterveys- ja päihdekuntoutujat jne. tarvitsevat kulttuuripalveluja. Kunnan poikien tavoite on vaikuttaa kuntalaisten hyvinvointiin ja osallisuuten musiikin keinoin sekä tarjota mahdollisuus kulttuuriin niille, joilla on haasteita muuten päästä osallisiksi kulttuuripalveluista. 

  Ratkaisu
  Rovaniemen kaupunki on palkannut määräaikaiseen työsuhteeseen vuosittain 2-3 muusikkoa. Lisäksi mukana on ollut työllisyysvaroin muusikoita. Parhaimmillaan mukana on ollut samanaikaisesti 6 muusikkoa, joista kolme kaupungin palkkalistoilla.

  Kunnan Pojat -toiminta edustaa notkeaa, nopeasti reagoivaa ja asiakaslähtöistä toimintaa. Orkesteri tekee vuosittain noin 250 keikkaa kohderyhmänään erityisesti perusturvan ja kylien asukkaat sekä kaupungin omat tilaisuudet. Keikkapaikkona ovat muun muassa hoivakodit, asukastuvat, päiväkeskukset ja kylätalot.

  Yhtyeen eri roolit:

  Kunnan Pojat: hoivakodit, eläkeläiset, kylätalot, avoimet tilaisuudet jne.

  Kolme Varista: päiväkodit, koulut, lastentapahtumat

  Talking -vinkkaukset; kirjastot, koulut, avoimet tilaisuudet

  Kunnan Pojat -ohjelmistossa vanhaa tanssimusiikkia senioreille. Mukana myös osallisuutta edistäviä hetkiä, kuten Tunnistatko Tunnarin, Musabingo ja musiikkivisailuja. 
  Kolme Varista - kokoonpanolla esitämme vanhoja lastenlauluja.
  Talking vinkkauksisa käydään läpi musiikin tyylilajien historiaa (Rock, Blues, Beatles jne.) 

  Tulokset
  Kunnan Pojat edistävät työllään hyvinvointia ja kohtaamisia sekä hyvää mieltä musiikin keinoin, pilkettä silmäkulmassa ja asiakkaiden ja työntekijöiden toiveita kuullen. Esityksillä on havaittu olevan hyviä vaikutuksia vanhusten mielialaan ja edelleen ruokahaluun ja nukkumiseen. Näin syntyy positiivinen kierre. Myös henkilökunta kokee tilaisuudet virkistäviksi ja arkirutiinin katkaisevaksi.

  Vuosittain mukana on ollut työllisyysvaroin muusikoita. Näin he ovat saaneet tehdä mielekästä ja ammattitaitonsa mukaista työtä. Mukana on ollut myös nuoria, jotka ovat jatkaneet musiikkiopintoihin työjakson jälkeen. Kunnan Pojat tarjoaa siis mahdollisuuden ponnahtaa takaisin työelämään tai opintoihin. Se voi toimia myös harjoittelupaikkana opiskelevalle muusikolle. 

  Rahoitus
  Toimintaa on rahoittanut Rovaniemellä kulttuuritoimisto, Rovaniemen kylien kehittämissäätiö ja perusturva. Lisäksi tulorahoitusta on saatu myymällä keikkoja ulkopuolisille toimijoille.