TERVETULOA RAKENNUSVALVONNAN SIVUILLE

 

Rakennusvalvontaa hoitaa Ranuan kunnan rakennusvalvonta ja  tekninen johtaja/ rakennustarkastaja Risto Niemelä.

RAKENNUSTARKASTAJA ON LOMALLA 6.7.2020- 24.7.2020.  SIJAISUUTTA HOITAA LOMAN AJAN ROVANIEMEN KAUPUNGIN RAKENNUSVALVONTA.  PÄIVYSTYS RANUAN KONTTORILLA MAANANTAISIN KELLO 9.00- 15:00. Lakkala Tapio puh. 0469231554


Rakennusluvassa tarvittavia lomakkeita ja ohjeita löydät selaamalla tätä sivua alaspäin!

Ranuan kunnan rakennusvalvontaviranomainen on tekninen lautakunta.

Rakennusvalvonnan tehtävänä on uudis- ja korjausrakentamisen ohjaus ja neuvonta.

Rakennustarkastaja tekee rakennuslupapäätökset enintään 600 m2 tai kaksi huoneistoa käsittäviä asuinrakennuksia ja sitä pienempiä rakennuksia koskevista hakemuksista. Suurempia rakennuksia koskevat lupahakemukset käsitellään teknisen lautakunnan kokouksessa.

Kaikki rakentaminen vaatii rakennusluvan, toimenpideluvan tai vähintäänkin kirjallisen ilmoituksen. Ilmoituksen ja toimenpideluvan tarve vaihtelee kaavoitetun ja kaavoittamattoman aluiden välillä ja se on määritelty kunnan rakennusjärjestyksessä.

Tarkempaa tietoa luvan tarpeesta saat kysymällä suoraan rakennustarkastajalta. Voit myös tutustua kunnan rakennusjärjestykseen.

Ranuan kunnan alueella on useita kaavoitettuja alueita, jotka ohjaavat alueiden rakentamista.

Kaavoittamattomalle ranta- alueelle uudelle rakennuspaikalle rakentaminen edellytttää pääsääntöisesti poikkeamispäätöksen. Poikkeamispäätöksen hakemisesta saa ohjeita rakennusvalvonnasta.

Rakennustarkastaja on paikalla toimistolla pääsääntöisesti maanantaisin.  Muina päivänä paikalla toimistolla vain satunnaisesti. Maanantait ovat varattuja toimistossa asioiville. Katselmukset suoritetaan muina päivinä ja ne varataan suoraan rakennustarkastajalta.

Rakennusvalvonnan yhteystiedot:
Rakennustarkastaja Risto Niemelä
Puh. 040 704 9623
etunimi.sukunimi@ranua.fi

 

Posti-/ käyntiosoite:

Ranuan kunta/ Rakennusvalvonta

Keskustie 34

97700 RANUA