Lukuilonjakajat - Kuulijalle iloa

Tule vapaaehtoiseksi lukijaksi ikäihmiselle


Lukuilonjakajat - Kuulijalle iloa

Logo_lukuilonjakajat.jpg

Monenlainen viriketoiminta on ikäihmisille tärkeää. Kunnan palveluasumisyksiköissä ja ikäihmisten keskuudessa on halukkuutta ja tarvetta tällaiselle. Erityinen tarve ja haaste on tällä hetkellä löytää vapaaehtoisia toimijoita, jotka voisivat kohdata kunnan ikäihmisiä heidän kodeissaan tai siellä, missä kukin asuu.

Kuulijalle iloa –sosiaalisen lukemisen vanha muoto käyttöön on Ranuan kirjaston hanke, jonka tavoitteena on löytää vapaaehtoisia ääneen lukijoita kunnan ikäihmisille, jotka eivät enää itse kykene lukemaan, mutta joille lukemisen kuunteleminen tuottaisi iloa.

Lukijana et tarvitse mitään erityistaitoja, läsnäolo omana itsenäsi riittää. Lähtökohtana luettavan tekstin valinnassa ovat kuulijan toiveet. Lukuilonjakaminen on kohtaamista, joten jutustelu luetun herättämistä ajatuksista tai muistoista on tärkeä osa toimintaa. Kirjasto auttaa mielellään, jos tarvitset apua sopivan luettavan valintaan.

 

Tällä hetkellä lukuiloa jaetaan sovittuina aikoina Marjaniemen vanhainkodilla ja Rantakodilla. Toiminnan on tarkoitus laajeta koskemaan myös muita ranualaisia ikäihmisiä ja jäädä elämään hankkeen päättymisen jälkeen kirjaston koordinoimana Lukuilonjakajat-yhteisönä. 

Tule mukaan! Vapaaehtoisena ääneen lukijana edistät niin omaa kuin kuulijankin hyvinvointia. Lukeminen yhdistää ja pidentää ikää!

Lisätietoja saat s-postitse osoitteesta lukuilonjakajat@ranua.fi tai puhelimitse numerosta 040 8670 220 (kirjastotoimenjohtaja).

Lukuhetki.jpg