Rantakoti on 20 -paikkainen ympärivuorokautista huolenpitoa tarjoava palvelukoti. Rantakodilla annetaan toimintakykyä tukevaa perushoitoa dementiaa sairastaville ja vaikeavammaisille, jotka eivät selviä omaisten ja kotihoidon turvin omassa kodissa. Rantakodin henkilökuntaan kuuluu vastaava sairaanhoitaja, joka toimii lähiesimiehenä ja vastaa Rantakodin ja muun kotihoidon kotisairaanhoidosta ja 10 lähihoitajaa. Ruoka otetaan valmiina keskuskeittiöltä ja tilojen siivouksesta huolehtivat kotihoidon siivoojat. Lisäksi Rantakodilla on Elsec -turvajärjestelmä, joka sisältää kulunvalvonnan, hoiva- ja hoitajakutsujärjestelmän sekä automaattisen palohälytysjärjestelmän.

Asukasvalinnat tekee SAS – moniammatillinen työryhmä. Hakemukset ja tiedustelut vanhuspalvelujohtajan kautta. Asukkailla on omat huoneet (2 kahden hengen huonetta), jotka he kalustavat omilla kalusteilla. Lyhytaikaishoitoa tarjotaan (2 paikkaa) omaishoidontuella kotihoidossa oleville hoidettaville lakisääteisen vapaan ajaksi sekä vuorotteluhoitoa kotona asumisen tueksi sitä tarvitseville.

Kunta tekee vuokrasopimuksen ja perii asunnon vuokran. Kunnan palvelumaksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain ja asetuksen mukaan: ateria, turvapalvelut, pyykki/puhdistusaine ja siivousmaksu sekä kuukausimaksu hoidosta samoin perustein kuin kotona annettavan palvelun kuukausimaksu. Lisäksi asiakkaat itse maksavat lääkkeet.

Rantakodin ruokailuajat


Rantakoti
Rantatie 12 A
97700 Ranua
Yhteystiedot

Vanhuspalvelujohtaja
Marketta Uimaniemi-Honkanen
040 573 0149
etunimi.sukunimi@ranua.fi

Tehostetun palveluasumisen vastaava sairaanhoitaja/Rantakoti
Marja Kuha
0400 860 955
etunimi.sukunimi@ranua.fi

Rantakodin hoitajat
040 514 4150