Fysioterapian tarkoitus on ylläpitää ja parantaa eri ikäisten ihmisten työ- ja toimintakykyä sekä ehkäistä sen alenemista fysioterapian keinoin yhteistyössä asiakkaan ja muiden kuntoutukseen osallistuvien kanssa.

Fysioterapian tavoitteena on tarjota palveluita resurssit huomioiden käyttäjien mahdollisimman omatoimisen selviytymisen tukemiseksi omassa elinympäristössään.

Fysioterapian käyntimaksu on 1.1.2017 alkaen 9,00 €/ kerta, alle 18- vuotiaille ilmainen.

Fysioterapeutin suoravastaanotto (selkä-, niska- ja olkapää)

Ranuan terveyskeskuksessa alaselkä-, niska- tai olkapääkipuinen asiakas voidaan ohjata suoraan lisäkoulutuksen saaneen fysioterapeutin vastaanotolle lääkärin sijaan. Vastaanoton henkilökunta ohjaa asiakkaat lääkärille tai fysioterapeutille tarkistuslistan mukaisesti.

Fysioterapeutti konsultoi päivystävää lääkäriä tarvittaessa jatkohoidon osalta sekä kipulääkitykseen liittyen. Tarvittaessa fysioterapeutti voi myös varata asiakkaalle ajan päivystävälle lääkärille. Fysioterapeutti voi ohjata asiakasta käsikauppalääkkeiden käytössä, tarvittaessa fysioterapeutti voi myöntää 1-5 pv sairaslomatodistuksen.

Fysioterapeutin vastaanottoaika on n. 45 min sisältäen mm. haastattelun, tutkimisen, rentoutusasentojen sekä ergonomia- ja kotiharjoitteiden ohjauksen, tarvittaessa lyhyen hoidon (esim. mobilisointi, kinesioteippaus, kylmä/lämpöhoito) sekä tarvittaessa käsikauppalääkkeiden ohjauksen. Fysioterapeutin suoravastaanottokäynti on maksuton ja se sisältyy poliklinikkamaksuun.

Fysioterapeutin suoravastaanotto alaselkä-, niska- ja olkapääpotilailla toteutuu seuraavasti:

- maanantaisin klo 13-16,  keskiviikkoisin klo 9-11 ja torstaisin klo 9-11 Ranuan terveyskeskuksessa

- vastaanottoaika n. 45 min

- käynti sisältyy poliklinikkamaksuun

- ajanvaraus vastaanoton, lääkärin, päivystävän sairaanhoitajan, fysioterapian, terveydenhoitajan tai työterveyshoitajan kautta.

Puhelinaika ma-to klo 8.00 – 9.00

Fysioterapeutti Annika Heikkinen p. 040 846 3220


Tavallisimpia liikkumisen ja päivittäisten toimien apuvälineitä voi lainata ja palauttaa tiistaisin klo 9-16. Varaa aika apuvälinelainaamosta (arkisin klo 8- 9), puh. 040 6528836.

Apuvälinevälineasiat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Lonkka- tai polvinivelen tekonivelleikkaukseen menijöiden tulisi varata aika väh. viikko ennen operaatiota.
Tarvittaessa tehdään kotikäyntejä apuvälineiden tarpeen arvioinnissa ja asunnonmuutostöiden suunnittelussa.

Lainatut apuvälineet on palautettava välittömästi käyttötarpeen lakattua apuvälineyksikköön.

Toimintaterapia

Toimintaterapia on kuntoutusta, joka perustuu toiminnan terapeuttiseen käyttöön sekä terapeutin ja asiakkaan väliseen yhteistyöhön. Toimintaterapia on tarkoitettu henkilöille, joilla on sairaudesta tai vammasta aiheutuvia vaikeuksia selvitä päivittäisistä toiminnoista. Toimintaterapia pohjautuu asiakkaan toimintakyvyn ja -ympäristön arviointiin esim. kotona, koulussa, päiväkodissa jne. Terapiassa harjoitellaan ja kehitetään fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia taitoja ja valmiuksia. Toimintaterapiaan tarvitsee lääkärin lähetteen.

 


Hyvinvointikeskus

Puhelinaika arkisin 
klo 8.00 - 9.00 

Varaa aika 
apuvälinelainaamosta
puh. 040 6528 836 

Fysioterapeutti

Jonna Sarajärvi
(arkisin klo 8 - 9)

Fysioterapeutti

Annika Heikkinen

puh. 040 8463 220

Fysioterapeutti

Paula Petäjäjärvi

puh. 040 867 0298

 

Toimintaterapeutti

Taina Ranua

puh. 040 6743 131