Mielenterveys ja päihdepalvelut


Etusivu / Kuntalaiselle / Sosiaali ja terveys / Terveyspalvelut / Avoterveydenhuolto / Mielenterveys ja päihdepalvelut

Aikuiset

Mielenterveystoimiston palvelut on tarkoitettu aikuisille, joilla on jokin mielenterveyden ongelma tai kriisitilanne elämässä. Asiakkaaksi voi tulla joko ottamalla yhteyttä itse, omaisena tai lähetteellä. Palveluja toteuttaa kaksi psykiatrian sairaanhoitajaa. Psykiatrian erikoislääkärin vastaanotto on kaksi kertaa kuukaudessa. Hoitotapaamiset ovat luottamuksellisia ja henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus. Mielenterveyspalvelut ovat maksuttomia kuntalaisille.

Lapset ja nuoret

Psykologi hoitaa kunnassamme lähinnä koulupsykologin ja perheneuvolan psykologin tehtäviä. Hän tarjoaa keskusteluapua lasten ja nuorten psyykkiseen hyvinvointiin ja käyttäytymiseen, vanhemmuuteen, kasvatukseen ja perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Lapsen/ nuoren huoltaja voi olla suoraan häneen yhteydessä tai toiset lapsen kanssa työskentelevät tahot voivat suositella yhteydenottoa. Nuori voi myös omatoimisesti varata keskusteluajan. Lisäksi psykologin toimenkuvaan oppimiseen ja mielenterveyteen liittyvät tutkimukset ja arviot. Oppimisvaikeustutkimusten aloittamisesta päätetään yhdessä vanhempien ja opettajien kanssa. Psykologi toimii räätälöidysti tilanteen ja tarpeen mukaan. Työskentely voi sisältää yksilö-, pari- ja / tai perhetapaamisia sekä moniammatillista yhteistyötä lapselle/ nuorelle tärkeiden tahojen kanssa. Osittain hänen työparinaan toimii perheneuvolan sosiaalityöntekijä. Lisäksi psykologi hoitaa ajanvarauksen lasten- ja nuorisopsykiatrille.

Ranualla toimii myös kriisiryhmä, joka järjestää jälkipuinti-istuntoja äkillisen, vakavan kriisitilanteen kohdanneille.

 

Palveluasumisyksikkö Päivikki

Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta

Päivikki on Ranuan kunnan mielenterveyskuntoutujille päivätoimintaa tarjoava yksikkö. Päivikin yhteydessä on lisäksi 8 tukiasuntoa. Teemme aktiivista yhteistyötä mm. mielenterveystoimiston, psykiatrin ja terveyskeskuksen kanssa.

Toimintamme muodostuu monipuolisesta tekemisestä, erilaisista ryhmistä (mm. kansalaisopisto, vapaa-ajan toimi, omaisryhmä) ja kokonaisvaltaisesti päivittäisissä toiminnoissa tukemisesta.

Päivikin yhteydessä toimii myös Ranuan mielenterveysyhdistys Kalakaani ry. Yhdístyksen tarkoituksena on edistää henkistä hyvinvointia, yhdistää ja aktivoida sekä edistää mielenterveyttä. Yhdistys mm. järjestää retkiä ja osallistuu erilaisiin tapahtumiin.

Päivikissä työskentelee kaksi lähihoitajaa. Päivikki on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 15.00 (14.00).Aikuiset
Psykiatrian sairaanhoitaja
Ranua Taina 
puh. 040 674 3131 
ma - to klo 8.00 - 16.00 ja 
pe klo 8.00 - 15.30


Psykiatrian sairaanhoitaja
Ukkola Janne 
puh. 040 664 5070 
ma - pe klo 8.00 - 12.00 

Psykiatrian erikoislääkäri 
Ajanvaraus: 040 674 3131 
tai 040 664 5070 

Lapset ja nuoret 
Psykologi 
Seppälä Hanna 
puh. 040 867 0273 
ti - pe 8.00 - 16.00

Kriisiryhmä
Yhteydenotot 
puh. 040 8670268

 

Palveluasumisyksikkö Päivikki

Sairaalatie 6

97700 Ranua

 

Elina Kuruaho

puh. 040 5391589

 

Jonna Simontaival

puh. 040 7700432