Kouluterveydenhuolto


Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on suunnitelmallinen, oppilaskeskeinen, kokonaisvaltainen toiminta, jossa painottuvat terveyden edistäminen, terveyskasvatus, terveysongelmien ennaltaehkäisy ja yhteistyö koko kouluyhteisössä sekä myös vanhempien ja huoltajien kanssa. Kouluterveydenhuolto on terveyskeskuksen tarjoama maksuton oppilashuollon palvelu.

Kouluterveydenhoitaja pitää säännölliset vastaanotot koululla, tekee terveystarkastukset oppilaille, ohjaa oppilaita tarvittaviin tutkimuksiin ja hoitoon koululääkärille sekä erikoislääkärille ja muihin terveydenhoidon toimipisteisiin. Antaa rokotusohjelman mukaiset rokotukset sekä osallistuu terveyskasvatuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen yhteistyössä opettajien kanssa.
Koululääkäri tekee määräaikaistarkastukset tiettyjen luokkien oppilaille ja pitää ajanvarauksella vastaanottoa kouluilla.

Oppilaat on vakuutettu koulutapaturmien varalta. Koulussa ja koulumatkalla sattuneiden tapaturmien hoito on oppilaille maksuton. Vakavamman koulutapaturman sattuessa oppilas ohjataan hoitoon joko terveyskeskukseen tai sairalaan.

Koululääkäri Pentti Kursulan ajanvaraus puh. 016 355 9400.

Psykologi Hanna Seppälän vastaanotto Ranuan tervyskeskuksessa
puh. 040 867 0273. Psykologi tarjoaa mm. perheneuvontaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa.

Kouluterveydenhoitaja Piia Hujanen puh. 0400 925 014
Kirkonkylän koulu, Impiön koulu ja Kuhan koulu.

Kouluterveydenhoitaja Saara Markkanen puh. 0400 179 153
Yläaste ja lukio. Vastaanotto kunnanvirasto 1. kerros.