Japanitalo


Japanitalossa aito kosketus Japaniin

Japanitalo on vaikuttava näyte elävästä vuorovaikutuksesta  kahden kulttuurin kesken. Japanitalossa voit saada kosketuksen japanilaiseen kulttuuriin  ja syventää Japanin tuntemustasi. Japanitalo on pohjoisin Japanin kulttuurirasti.  Täällä on mahdollista tutustua japanilaiseen kulttuuriin elämyksen kautta. Avainsanojamme ovat kansainvälisyys, ystävyys ja yhteistoiminta.

Japanitalo on myös kohtaamispaikka: täällä kohtaavat erilaiset kulttuurit, perinteet ja nykyaika,  arki ja juhla, luonto ja ihmiset, mutta ennen kaikkea ihmiset.  Japanitalossa voi järjestää koulutusta ja seminaareja. Tutkijalle se on erinomainen hiljentymispaikka.  Yritysmaailma voi hyödyntää taloa kokous- ja neuvottelupaikkana. Matkailijalle voi tarjota räätälöityjä ohjelmapaketteja.

Tilat soveltuvat hyvin kokous-, koulutus- ja leirikoulutoimintaan, sekä juhlatilaksi.

Ystävyydenjärvi  - Yūjō no mizuumi
Ranuan kunta ja Iwasakimuran kunta Pohjois-Japanissa ovat olleet ystävyyskuntia vuodesta 1990. Ystävyystoimintaa on toteutettu monin tavoin. Ranualaiset nuoret ovat päässeet useana vuonna vierailemaan Japanissa ystävyyskuntansa kutsumana.

Ranuan kunta lahjoitti Iwasakimuralle tontin luonnonkauniin Simojärven rannalta 90-luvun alkupuolella. Iwasakilaiset ristivät järven uudelleen ”Ystävyyden järveksi” . He päättivät rakentaa tontille japanilaistyylisen talon ilmentämään ystävyyttä. Talo on rakennettu ranualais-iwasakilaisena yhteistyönä. Se vihittiin käyttöön japanilaisin seremonioin loppusyksystä 1998.

Ystävyyskuntatoiminta
Ystävyys on voimallinen asia.  Harvoin sen tulokset näyttäytyvät yhtä konkreettisena kuin Ranuan ja Iwasakimuran yhteisen ystävyyden. Simojärven rannalle noussut japanilainen rakennus- "Nihon no Ie"- eli Japanitalo on tästä ystävyydestä syntynyt näkyvä tulos. Pieni kulttuurikeskus herätti laajalti kiinnostusta jo ennen valmistumistaan.

Yhteystiedot

Japanitalon yrittäjänä toimii Tuija Seppänen.

Sijaintiosoite: Olangontie 20,
Simojärvi, Ranua

Puh. +358 44 5790483, tuija.seppanen@lappstory.fi

 Japanitalon kotisivut 
www.japanitalo.fi

Galleria