LATUJEN KUNTOTIEDOTE 9.4.2020:

LATUJEN VIIKONLOPPUPÄIVYSTYS ON LOPPUNUT MAALISKUUN LOPPUUN. LATUJA AJETAAN TÄLLÄ HETKELLÄ TARPEEN MUKAAN. YHTEENOTOT LATUJEN KUNNOSTA SUORAAN TYÖVUOROSSA OLEVALLE HENKILÖKUNNALLE.  LATUJA EI AJETA PÄIVITTÄIN.

POIKKEUSOLOJEN VUOKSI KELKKAURAA HONKIVAARAAN EI ENÄÄ YLLÄPIDETÄ. TAVOITTEENA ON, ETTÄ VÄLTETÄTÄÄN KIELLETYT YLEISÖTILAISUUDET/ SUURTEN JOUKKOJEN KOKOONTUMISET

 

Viikolla latujen ylläpidosta vastaa tekninen osasto.  Ladut hoidetaan arkisin mikäli ladulle on satanut lunta yli 3 cm.  Latujen hoitotyöt aloitetaan viikolla pääsääntöisesti kello 9:00 mennessä ja ladut ovat kunnostettu pääsääntöisesti kello 13:00 mennessä.  Keliolosuhteista johtuen muutokset aikatauluissa ovat mahdollisia.  Viikonloppuisin ladut ja jääkentät aukaistaan yhden kerran viikonlopun aikana mikäli lunta on satanut yli 3 cm. ( La tai Su ).  Viikonlopun päivystys päättyy maaliskuun loppuun.

Latujen ylläpidosta tai havaituista epäkohdista voi ilmoittaa ARKISIN kenttämestari Ismo Sarajärvi puh 0400181765 tai Eino Paakki puh 0407013195

Viikonloppuisin latuja ja ulkojäitä hoitaa Pohjoinen Disain Oy.  Ilkka Karttunen puh 0400165983.  Urakoitsija hoitaa ladut YHDEN kerran viikonlopun aikana mikäli lunta on satanut yli 3 cm.  Ladut ajetaan lauantain päivän aikana tai sunnuntaina aamupäivän aikana, riippuen lumisateen määrästä ja arvoidusta kestosta. Urakoitsijalta ei tilata latujen aukaisua. Urakoitsijalle voi ilmoittaa ladulla havaituista vaaratekijöistä, jotka voivat aiheuttaa välitöntä vaaraa hiihtäjille viikonlopun aikana. ( Esimerkiksi kaatunut puu ladulle yms )

Mikäli viikonloppujen ajaksi on suunnitelmissa hiihtokilpailuja tai vastaavaa toimintaa tulee ylimääräisestä viikonlopun hoitotyöstä ottaa yhteyttä ajoissa kenttämestari Ismo Sarajärveen.

Ranuan keskustan ja eläinpuiston alueella on hyvin hoidettu latuverkosto.  Oravin alueella valaistua latua löytyy 5 kilometriä, jonka voi hiihtää myös lyhyempinä matkoina.  Oravilta lähtee myös 10 kilometrin latu, jonka on noin 6 kilometrin matkalta valaisematon. Eläinpuistolla on hoidettua latua noin 6,7 kilometriä, josta valaistua on noin 3,4 kilometriä. Lisäksi eläinpuiston ladulta löytyy kota ja laavu, joissa voi retkeillä.  Oravin 5 kilometrin ladun ja eläinpuiston valaistun 3,4 kilometrin ladun yhdistävä valaistu latu on pituudeltaan noin 3,4 kilometriä.  Valaistua latua Oravinvaaran ja eläinpuiston alueella on yhteensä 12 kilometriä, jolloin kaikki valaistut kiertämällä yhdestä lähtöpisteestä saat hiihdettyä mukavan noin 15 kilometrin pituisen hiihtolenkin. Lisäksi Ranuanjärven ympäryslatu talkoolaisten tehtynä avoinna hiihtokauden aikana.

Kirkonkylän latuja hoitaa tekninen toimi ja ladut ajetaan arkisin tarpeen mukaan.  Ladut pyritään saamaan auki pääsääntöisesti kello 11: 00 mennessä, mutta poikkeustapauksissa hoitotyö voi viivästyä. Tällä hetkellä latuja ei pidetä auki viikonloppuisin.  

 Oravi-Eläinpuisto hiihtolatukartta ladattavissa sivun alalaidasta.

Valaistuja latuja löytyy myös seuraavilta kyliltä: Impiö, Piitisjärvi, Kuukasjärvi, Petäjä, Ruona ja Asmunti.

Latukartta (2,8 MB)

Yhteystiedot

Liikuntapaikkarakentamisesta ja liikuntapaikkojen kunnossapidosta vastaavien yhteystiedot:
Rakentaminen ja kunnossapito:
Kenttämestari Ismo Sarajärvi
puh.  0400 181 765

Kunnossapito:
Koneenkuljettaja Eino Paakki
puh. 040 701 3195

Sähköpostits: etunimi.sukunimi@ranua.fi