Eläinpuiston ulkoilupolut


ELÄINPUISTON ULKOILU- JA LUONTOREITIT

1. YLEISTÄ
Ranuan eläinpuiston yhteydessä on ulkoilu- ja luontoreitti, minkä pituus on 3,4 km. Talvella ulkoilureitistö palvelee hiihtäjiä ja siihen liittyy 3,2 km lisähiihtolenkki ja reiteiltä on valaistu hiihtoyhteys myös Oravin alueen latureitistöön. 

2. LUONTO- JA ULKOILUREITIT
Ulkoilureitin leveys on 3,0 metriä. Hiihto- ja ulkoilureitin kokonispituus on noin 3,4 kilometriä. Reitillä on n. kome metriä leveä kivituhkapinta ja sillä on mahdollista liikkua jalkaisin lenkkeilyvarustuksella ja lastenrattaiden kanssa tai pyörätuolilla. Talvella reiteillä liikutaan hiihtäen. Reitin varrella on kota ja laavu, joiden varustukseen kuuluu tulisija, polttopuuvarasto ja kuivakäymälä.

Luontoreitillä liikutaan talviaikaa hiihtäen. Luontoreitin lisäksi kokonaisuuteen liittyy noin 3,2 km pitkä Kotaojan kierros -hiihtoreitti. Hiihtoreitiltä puut on raivattu sekä pintamaa tasoitettu ja pohjan muotoilu. Reittien kokonaishiitopituus luonto ja hiihtoreitillä on yhteensä noin 6,6 km.Tasattua latupohjaa

3 .OPASTUSVIITAT JA LUONTOTAULUT
Reiteillä on hyvä viitoitus sekä reitin varrella on yhdeksän erityistä luontokohdetta varustettuna opastaululla, joissa on kerrottu kohteesta.

4.  VALAISTUS
Reitistä ns. ensimmäinen 1,5 km lenkki kodalle on valaistu.
Kuvia reitiltä