Maailmanluokan kalavedet 365 päivää vuodessa
Ihon kananlihalle nostattava lause siitä, mitä kalastusharrastus voi olla työtä ja mielenterveyttä tasapainottavana seikkailuna. Ranualla se on mahdollista, vuoden jokaisena päivänä.
Lue lisää kalastusmahdollisuuksista
Uskomaton avaruussää
Tiesitkö, että monet maailman tunnetuimmista revontulikuvista on otettu Ranualla? Pimeä vuodenaikamme on huumaavan kaunis ja inspiroiva. Vai mitä olet mieltä Jarccen videoista?
Katso huimat revontulivideot
Kulttuuri ja kuvataiteet
Kun asut ja käyt työssä lähellä, jää aikaa ajatuksille ja luovuudelle. Kuvataiteet, sanataide ja musiikki ovat voimavara, jota vaalimme ja kehitämme. Saat olla yhteisöllinen ja pirskahteleva tai saat olla omissa oloissasi viihtyvä, oman elämäsi taiteilija. Ranualla on taiteen tekemiselle pitkät ja rohkeat perinteet.
Kulttuuripalvelut
Asukkaan laajennetut metsästysmahdollisuudet
Linnustajat huom! Muuttaessasi Ranualle saat pysyväisoikeuden riekonpyyntiin. Metsästysseurojen yksityisten eräalueiden lisäksi Ranualla on laajat valtion erämaat, joihin saa lupia ilman maaomistusta. Oletko jo kokeillut näädänhiihtoa?
Lue lisää metsästysmahdollisuuksista
Ranua is my business... and business is good!
Lähestyvien kaivoshankkeiden myötä yrittäjien mahdollisuudet kasvavat entisestään. Kaivoshanke työllistää satoja ihmisiä suoraan ja välillisesti. Tarvitsemme lähes kaikkien alojen ammattilaisia ja osaavia yrittäjiä ja yritysjohtajia. Tartu haasteeseen ja ole Suomen eturintamassa pohjoisen kaivosteknologian ja sen tukitoimintojen äärellä!
Business Ranua
Ahdistaako nurkkakuntaisuus - erämaassa voit hengittää vapaasti
Matalaotsainen, näköalaton, pikavoittoja tavoitteleva kilpailu; vertailun ja kiiltokuvasomen paineet; kiire, omavalvonta, tulostavoitteet... ne eivät ole mitään, kun on tilaa. Erämaata riittää. Saat rentoutua, kuunnella itseäsi, katsella horisonttiin. Mediaatio kirjaimellisesti ei-minkään keskellä on kuin matka itseen ilman häiriötekijöitä. Kun olet saanut kokeilla tällaista avartumista, huomaat kaipaavasi sitä lisää. Uudestaan ja uudestaan. Tervetuloa!
Siirry Ranualle
Testimonial: kova treeni on henkistä hyvinvointia
Voimalajien harjoittelu ja vastapainona hiihto on perinteikäs suomalainen menestysresepti. Yhdistelmä houkuttelee jälleen uutta, nuorta sukupolvea. Urheilumahdollisuudet, saliharjoittelu ja erinomaiset ladut mahdollistavat tehokkaan treenin.
Lue Johannan tarina
Testimonial: lapsiperheen mutkaton arki Ranualla
Kun on aika laajentaa perhettä, haluat turvallisen ja sujuvan ympäristön. Luotettavat ja tilavat varhaiskasvatuksen palvelut, uusi koulukeskus ja lukio tuovat vakautta kasvavan lapsen ja nuoren tärkeisiin vuosiin. Kun aikaa ei kulu liikenneruuhkissa ja omaa paikkaa jonottaessa, säästät aikaa perheesi rakentamiseen.
Tule Ranualle
Testaa, oletko kesyttämätön
Rohkea ja kesyttämätön -testi