Kesyttämätön

Lappi on mahdollisuuksien maata – villiä luontoa ja tallomattomia polkuja. Kun niitä seuraa, päätyy kokemusten ja oivallusten äärelle. Tulilla niistä kerrotaan.

Kesyttämätön Ranua raottaa kunnan monipuolista tarjontaa. Tutustu palveluihimme ja tarjoamiimme elämisen mahdollisuuksiin. Rohkeat löytävät Ranualle!

Maailmanluokan kalavedet – 365 päivää vuodessa
Veden solinaa ja odotuksen huumaa pohjoisen taivaan alla. Kalastaminen Ranuan rannoilla saattelee ajatukset kauas kiireistä. Vaikka vuoden jokaisena päivänä!
Lue lisää kalastusmahdollisuuksista
Uskomaton avaruussää
Tiesitkö, että monet maailman tunnetuimmista revontulikuvista on otettu Ranualla? Pimeä vuodenaikamme on huumaavan kaunis ja inspiroiva. Vai mitä olet mieltä Jarccen videoista?
Katso huimat revontulivideot
Asukkaan laajennetut metsästysmahdollisuudet
Linnustajat huom! Muuttaessasi Ranualle saat pysyväisoikeuden riekonpyyntiin. Metsästysseurojen yksityisten eräalueiden lisäksi Ranualla on laajat valtion erämaat, joihin saa lupia ilman maaomistusta. Oletko jo kokeillut näädänhiihtoa?
Lue lisää metsästysmahdollisuuksista
Ranua is my business... and business is good!
Suhangon kaivoshankkeen myötä yrittäjien mahdollisuudet kasvavat entisestään. Kaivos työllistää satoja ihmisiä suoraan ja välillisesti. Tarvitsemme lähes kaikkien alojen ammattilaisia sekä osaavia yrittäjiä ja yritysjohtajia. Tartu haasteeseen ja ole Suomen eturintamassa pohjoisen kaivosteknologian ja sen tukitoimintojen äärellä!
Business Ranua
Ahdistaako nurkkakuntaisuus - erämaassa voit hengittää vapaasti
Matalaotsainen, näköalaton, pikavoittoja tavoitteleva kilpailu; vertailun ja kiiltokuvasomen paineet; kiire, omavalvonta, tulostavoitteet... ne eivät ole mitään, kun on tilaa. Erämaata riittää. Saat rentoutua, kuunnella itseäsi, katsella horisonttiin. Mediaatio kirjaimellisesti ei-minkään keskellä on kuin matka itseen ilman häiriötekijöitä. Kun olet saanut kokeilla tällaista avartumista, huomaat kaipaavasi sitä lisää. Uudestaan ja uudestaan. Tervetuloa!
Siirry Ranualle
Kova treeni on henkistä hyvinvointia
Voimalajien harjoittelu ja vastapainona hiihto on perinteikäs suomalainen menestysresepti. Yhdistelmä houkuttelee jälleen uutta, nuorta sukupolvea. Urheilumahdollisuudet, saliharjoittelu ja erinomaiset ladut mahdollistavat tehokkaan treenin.
Lue Johannan tarina
Lapsiperheen mutkaton arki Ranualla
Kun on aika laajentaa perhettä, haluat turvallisen ja sujuvan ympäristön. Luotettavat ja tilavat varhaiskasvatuksen palvelut, uusi koulukeskus ja lukio tuovat vakautta kasvavan lapsen ja nuoren tärkeisiin vuosiin. Kun aikaa ei kulu liikenneruuhkissa ja omaa paikkaa jonottaessa, säästät aikaa perheesi rakentamiseen.
Tule Ranualle
Kesyttämättömiä tarinoita
Lue lisää ranualaisten tarinoita!
Kesyttämättömät tarinat
Ranuan kunta aktiivisena sosiaalisessa mediassa