Etusivu / Kunnan tiedotteet / Kirjastoautonkuljettaja-virkailijan toimi
Kaikki tiedotteet

Kirjastoautonkuljettaja-virkailijan toimi

16.3.2023 14:00

Ranuan kunnan sivistystoimessa / kirjastossa on haettavana 11.4. klo 16.00 mennessä KIRJASTOAUTONKULJETTAJA-VIRKAILIJAN toistaiseksi voimassa oleva toimi

Kirjastoautonkuljettaja-virkailijan työtehtäviin kuuluvat kirjastoauton kuljettaminen sekä huolehtiminen auton teknisestä kunnosta, huolloista ym. Lisäksi työtehtävät sisältävät monipuolisten asiakaspalvelutehtävien lisäksi kokoelmatyötä sekä yhteistyötä koulun ja muiden sidosryhmien kanssa. Työ sijoittuu tarvittaessa myös pääkirjastolle. Kirjastoautonkuljettaja-virkailija vastaa kirjastoautopalvelujen kehittämisestä yhteistyössä kirjastotoimenjohtajan kanssa.

Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja, aktiivista työotetta, hyviä tietoteknisiä taitoja sekä innostusta kehittää kirjastoautotyötä. Kirjastoaineistojen sisällöntuntemuksesta on paljon apua työssä, jossa kohdataan ihmisiä varhaisiästä ikäihmisiin. Arvostamme erityisesti työstään innostunutta ja yhteistyökykyistä ihmistä, joka haluaa kehittää palveluita osana Ranuan kirjaston työyhteisöä.

Kelpoisuusvaatimuksena on kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyydestä annettujen asetusten (434/2018 ja 588/2020) mukainen pätevyys, EU-direktiivin (2003/59/EY) mukainen C-ajokortti sekä tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto. Eduksi katsotaan kirjasto- ja informaatioalan opinnot, aiempi kokemus kirjastotyöstä sekä kokemus linja- tai kuorma-auton kuljettamisesta. Kirjastoalan koulutuksen puuttuessa koulutuksen voi suorittaa myös työn ohessa.

Työ on kaksivuorotyötä, joka sisältää säännöllisesti iltatyötä. Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Palkkaus on palkkahinnoitteluryhmän 02KIR060 mukainen ja pätevyyden omaavan tehtäväkohtainen palkka on 2287,15 €/kk. Tehtävässä noudatetaan 4 kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen työn aloittamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Hakuaika päättyy 11.4.2023 klo 16:00. Työ alkaa 2.5.2023 tai sopimuksen mukaan. Ensimmäinen kuukausi on työhönopastusta.

Hakemus ja CV pyydetään lähettämään sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi. Alkuperäiset opinto- ja työtodistukset esitetään mahdollisen haastattelun yhteydessä.

YHTEYSTIEDOT

Lisätietoja tehtävästä antaa kirjastotoimenjohtaja Vesa Sarajärvi, puh. 040 8670 220, vesa.sarajarvi@ranua.fi

Lisätietoja kirjastosta ja Ranuan kunnasta:

Ranuan pääkirjasto on muuttanut uusiin tiloihin Monitoimikeskus Kerkkään syksyllä 2022. Uudessa Kirjasto Letossa ei ole kirjastoautolle omaa tallia vaan kirjastoauto majoittuu toistaiseksi vanhan kirjaston tallissa, jossa on vielä käytössä myös varastotiloja. Ranua myy kirjastoautopalvelua Simon kunnalle.

Ranua on noin 3700 asukkaan vireä pitäjä Lapin etelärajalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lapsiystävällisessä kunnassa arki rullaa sujuvasti, palvelut pelaavat ja vapaa-ajan tekemistä riittää etenkin luonnon ystäville. Meillä on myös arktinen eläinpuisto ja lähes legendaariset hillasuot

Alussa oli suo, kuokka ja ranualainen, joka teki kotinsa näille kairoille.
Muut huhusivat, ettei niistä ole asuinpaikaksi eivätkä ne kelpaa poronhoitoon.
Umpihangessa ajellessaan, jängällä tarpoessaan ja Simojärvellä sukeltaessaan ranualainen viihtyi.
Luonto ravitsi, hengitys kulki ja ajatus juoksi.
Ajan myötä Ranuan vahvaan maaperään juurtui ihmisiä, joilla syntyy villejä ideoita ja joita paikka hellii hurjalla luonnollaan.
Tämä tarina jatkaa yhä kasvuaan.