Etusivu / Kunnan tiedotteet / Kunnanhallitus käsittelee päivitettyjä tonttien varausehtoja
Kaikki tiedotteet

Kunnanhallitus käsittelee päivitettyjä tonttien varausehtoja

19.1.2023 10:20

Ranuan kunnanhallitus käsittelee päivitettyjä tonttien varausehtoja ja hinnastoa ensi maanantaina 23. tammikuuta.

Valtuusto palautti tonttiasian uudelleen valmisteluun joulukuussa. Valmistelussa on tehty joitakin muutoksia aikaisempaan esitykseen. 

Kunnanjohtaja Tuomas Aikkila ehdottaa, että uusien kaava-alueiden tai kaavamuutosten kohteena olevat tontit ovat varattavissa erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Varauksia voisi tehdä, kun uudet kaavat tai kaavamuutokset ovat lainvoimaisia. Kunta ilmoittaa vähintään viikkoa etukäteen päivämäärän ja kellonajan, jolloin tontteja voi varata. Varauksia voi tehdä kahden viikon ajan. Jos varauksia tulee tonttia kohden enemmän kuin yksi, tontin saaja arvottaisiin.
Maa-alueiden ja tonttien varaukset olisivat voimassa enintään yhden kuukauden ajan, jonka aikana varaajan on ilmoitettava tontin ostosta tai vuokrauksesta. Jos ilmoitusta ei tule, varaus raukeaa. Jos varaajaa ilmoittaa ostosta tai vuokrauksesta, kunnassa tehdään viranhaltijapäätös tontin vuokrauksesta tai ostosta. Sopimus allekirjoitetaan kahden kuukauden sisällä viranhaltijapäätöksen lainvoimaisuudesta.
 
Kuntaliiton lakimiehiltä on varmistettu voimassa olevan varausehdon laillisuus ja niiden mukaisesti tehtyjen varausten juridinen sitovuus. Kuntaliiton mukaan olemassa olevat varaukset tulee pitää voimassa ja niiden kohdalla hyväksyttyjä varausehtoja ei voi muuttaa myöskään taannehtivasti.

Tonttien ja maa-alueiden myynti- ja vuokraushinnoista sekä luovutusehdoista päättää valtuusto myöhemmin.

Lisäksi kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina muun muassa hallintojohtajan tehtävien väliaikaista hoitamista sekä lausunnon antamista Pudasjärvelle Yhteistuulen tuulivoimayleiskaavojen osallistumis- ja arviointisuunnitelmista.

Esityslista on luettavissa täällä.