Tiedotteet


Etusivu / Ranua-info / Tiedotteet / Poimijateltassa käy kauppa

Poimijateltassa käy kauppa

Kolme iloista poimijaa ja hilla-astioita hillatorilla.Aini Impiö, Amanda Koukkula ja Joonas Koukkula hillakaupoilla poimijateltassa.
22.7.2020 11:45

Kunta tarjoaa paikallisille poimijoille myyntipaikan Ranuan Hillatorin poimijateltassa.

Poimijatelttaan tullaan aamuvarhaisella suoraan suolta

Hillakaupalla tehdään Ranualle hyvänä vuonna jopa 2,4 miljoonaa euroa

Ranuan Hillatorin keskellä komeilee tänäkin kesänä poimijateltta, jonka suojissa paikalliset poimijat voivat myydä marjojaan.  Ranuan kunnan tarjoama myyntipaikka paikallisille on mieleinen poimijoille. Siitä pitävät myös asiakkaat. Rohkea Ranua –tekstin alla hillaa myyvältä saa tarkan tiedon marjan alkuperästä, poimintapäivästä ja kuulee parhaimmat hillajutut.

Hillakaupan merkitys Ranuan kunnan alueen asukkaille ja yrittäjille on valtava. Tänä vuonna hilla paikkaa tuntuvasti koronakevään tuomia tulonmenetyksiä.

Hillakaupasta jää ranualaisille poimijoille hyvänä hillavuonna jopa 2,4 miljoonaa euroa  (arvio vuodelta 2018) ja tästä vuodesta on tulossa hyvä. Koronakevään jälkeen Ranualla iloitaan siitä, että majoittujia on jälleen runsaasti, ravintolapalveluille on kysyntää ja kauppa käy taas vilkkaana.

Moni tulee torille suoraan suolta, aamuvuorosta, ennen päivän lämpiämistä.  Noin tuhannen euron hillatienestiä tavoitteleva Joonas Koukkula heräsi kolmelta, oli aamuviideltä jo suolla ja heti kahdeksan jälkeen myymässä Hillatorilla poimijateltassa.

- Voi olla, että jään tavoitteesta jonkin verran, mutta ihan hyvin se on silti.

Hillastus on vähintäänkin kolmivuorotyötä: aamuvuoro suolla, päivävuoro myymässä ja iltavuoro suolla. Yövuoro kuuluu olevan tuottoisin ja jonkun ne pakastettavat ja myytävät hillat vielä pakattavakin.

Aini Impiö kannustaa tyttärenpoikaa pitämään kiinni tavoitteesta: pääsato on kypsä vasta nyt ja korpihillakin on poimimatta.

- Vaikka marjaa on, saa siinä tehdä töitä. Eilen menin suolle puoli seitsemän ja tulin yheltätoista pois kuuden kilon kanssa, sanoo mäkäräisten kanssa hillassa viihtynyt Aini Impiö.

Poimijateltassa keskiviikkoaamuna hillaa myyvä Toni Ikonen kaipaili jo takaisin suolle.

- Onneksi kelit vähän viilenee niin ehditään poimia sato talteen. Kunhan vielä korpihillat kypsyy, niin se on ku mansikoita poimis, tunnelmoi Ikonen.

 

Tervetuloa arktiseen hillakylään Ranualle!  Lisätietoja https://www.ranua.fi/fi/Matkailijalle/Hillatori

 

Tiedostot