Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranua sai interaktiivisen esitteen – tarkoitus on houkutella lisää asukkaita kuntaan
Kaikki tiedotteet

Ranua sai interaktiivisen esitteen – tarkoitus on houkutella lisää asukkaita kuntaan

16.5.2022 12:28

Ranuan kunta on saanut uuden esitteen. Esite on otsikoitu ”Tilaa elää ja kasvaa”. Siinä esitellään Ranuaa ja paikkakunnan palveluja. Verkossa julkaistu esite on interaktiivinen eli vuorovaikutteinen. Esitteessä on linkkejä sivuille, joilta saa lisätietoa palveluista, vapaista tonteista ja vuokra-asunnoista Ranualla.

Esitteessä kerrotaan Ranuan olevan luonnonläheinen ja rauhallinen pieni kunta, josta on vain tunnin ajomatka lentokentällä ja rautatieasemalle.

Eritysmaininnan saa monitoimikeskus Kerkkä, joka on juuri valmistumassa. Myös monipuoliset kaupan alan palvelut saavat kiitosta.

Liikuntamahdollisuudet Ranualla ovat moninaiset: löytyy latuja, retkeily- ja kelkkareittejä, jäähalli, jalkapallo- ja yleisurheilukenttä, liikuntasali jne. Erästäjälle ja kalastajalle löytyy lääniä ja mahdollisuuksia lähes rajattomasti.

Kodin rakentajille on Ranualla valinnanvaraa, sillä tontteja löytyy sekä kirkonkylältä että vähän kauempaakin. Töitä riittää monen alan osaajalle. 
Esitettä käytetään asukasmarkkinointiin eli sen kohderyhmä ovat tulevat ranualaiset.

- Ranualle tarvitaan lisää uusia asukkaita, jotta saamme pidettyä hyvin toimivat palvelumme vähintään nykyisellään, viestintäkoordinaattori Perttu Ruokangas Ranuan kunnasta sanoo.

Esitteen on tehnyt mainostoimisto JS Suomi Oy yhdessä kunnan edustajien kanssa. Lähes kaikki kuvat on ottanut ranualainen Jari Romppainen. Suurin osa esitteestä rahoitettiin ranualaisten yritysten ilmoituksilla. Kunta maksoi esitteestä noin 3000 euroa.

Esitteet on julkaistu sekä suomeksi että englanniksi. Verkkoesitteen lisäksi on paperisia esitteitä. Sitä jaetaan muun muassa kunnanvirastolla ja Ranuan eläinpuistolla. 

Suomenkielinen interaktiivinen esite:
https://www.esitteemme.fi/rohkea_ranua/WebView/

Englanninkielinen interaktiivinen esite:
https://www.esitteemme.fi/ranua_municipality/WebView/