Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranualla suunnitellaan uusien tilojen rakentamista yläkoululle ja lukiolle
Kaikki tiedotteet

Ranualla suunnitellaan uusien tilojen rakentamista yläkoululle ja lukiolle

18.3.2022 9:35

Ranuan hyvinvointilautakunta esittää, että uuden yläkoulun ja lukion hankesuunnittelu aloitetaan. Valtuusto on varannut joulukuussa 100 000 euron suunnittelumäärärahan hankesuunnitelman kuluvalle vuodelle. Määrärahan ehtona oli, että selvitystyö valmistuu 11.4.2022 mennessä.

Selvitys on valmistunut viime viikolla. Sen mukaan useimpia nykyisten koulutilojen puutteita ei saada korjattua edes remontoimalla. Tämän takia tarvitaan uudet tilat.

- Lapsen etu ja tarve on tärkein asia tässä. Nykyiset tilat eivät mahdollista ajanmukaisia, toiminnallisia oppimisympäristöjä, sivistystoimenjohtaja Juha Siitonen perustelee.

Siitonen kertoo, että nykyisiä ahtaita luokkia ei ole mahdollista jakaa esimerkiksi yksin, pareittain tai pienryhmittäin työskentelyyn. Myöskään yhteisiä tiloja kuten aulaa ei ole lainkaan. Äänieristys on puutteellista. Koulujen henkilökunta on kirjannut selvitykseen pitkän listan puutteita nykyisissä tiloissa.

Hankkeen käynnistämisestä päättää kunnanhallitus 28. maaliskuuta.

Uusi yläkoulu ja lukio tulisivat valmistumassa olevan Monitoimikeskus Kerkän yhteyteen. Kerkkään on tulossa oppilaat 1.-5. luokilta. Tällä hetkellä ranualaiset koululaiset ja lukiolaiset käyvät koulua elementtitiloissa.

Yläkoulun ja lukion uudisrakennus maksaisi noin 8,3 miljoonaa euroa.

Alustavan suunnitelman mukaan valtuusto päättäisi investoinnista kuluvan vuoden aikana ja rakentaminen alkaisi vuonna 2023. Uusi koulu olisi valmis vuonna 2024.

- Uusi koulu on suuri veto- ja pitovoimatekijä Ranualla. Ranualla on hyvä henki, nyt satsataan tulevaisuuteen ja elinvoimaan, Siitonen kiteyttää.
Siitonen muistuttaa, että kunta tarvitsee paljon uusia asukkaita, myös lapsia ja nuoria, jos väkiluku halutaan pitää nykyisellään noin 3700 asukkaassa.

Täältä voit lukea hyvinvointilautakunnan päätöksen ja selvityksen.

Alla havainnekuvia uusista koulutiloista:
yläkoulu lukio suunnitelma vaiheet havainnekuvina.PNGuudet koulut valmiina havainnekuva.PNG