Etusivu / Ranuan koronatyöryhmän tiedote 14.1.2022
Tiedotteet

Ranuan koronatyöryhmän tiedote 14.1.2022

14.1.2022 11:47

Ranualla on todettu kaikkiaan yli 70 koronavirustartuntaa koko pandemian aikana. Kaikkien tartuntojen alkuperä ei ole tiedossa.

Kuhan koululla on tapahtunut joukkoaltistuminen ja koulu on siirretty etäopetukseen ajalle 14.-18.1.2022 esiopetusta lukuun ottamatta.

Koko Lapin sairaanhoitopiirin alue on epidemian leviämisvaiheessa.

Riski tartunnan saamiselle Ranualla on erityisen korkea.

Ranuan koronatyöryhmä suosittelee välttämään joukkokokoontumisia ja lähikontakteja varsinkin sisätiloissa. Suositellaan myös perhetilaisuuksien välttämistä. Suositus on voimassa 22.2.2022 saakka. 

Ranuan koronatyöryhmä kehottaa käyttämään kasvomaskeja yleisillä paikoilla. 

Lapin aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain nojalla Lapin maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Määräys on voimassa 22.2.2022 saakka. Koronapassin käyttö on asetuksella mitätöity 31.1.2022 saakka. Lapin aluehallintovirasto jatkoi 12.1.2022 tekemäänsä päätöstä asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksistä Päätöksen voit lukea täältä.

Ranuan terveyskeskuksen vuodeosastolla on vierailukielto 22.1.2022 saakka.
Sosiaalihuollon yksiköiden (Rantakoti, Vanhustentalot ja Palvelukoti Marjukka) osalta suositellaan vahvasti välttämään vierailuja 22.1.2022 saakka. Jos olet kuitenkin tulossa vierailulle, pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä kyseessä olevaan yksikköön.

Maskin käyttöä suositellaan kouluille 1. luokasta lähtien sekä koulujen henkilökunnalle.

Ravintoloita koskevat rajoitukset löytyvät täältä.

Ranuan kunnan koronatyöryhmä suosittelee siirtymään mahdollisimman laajasti etätyöskentelyyn.

Muista käyttää maskia, muista turvaväli, yski oikein ja pese kädet.

Älä lähde sairaana julkisiin paikkoihin. Jos sinulla on lieviä koronavirukseen viittaavia oireita (yskä, kurkkukipu, nuha, kuume, haju- ja/tai makuaistin muutokset, ripuli), hakeudu koronatestiin. Käytä kasvomaskia siirtyessäsi testiin ja pysy kotona testitulokseen saakka. Mahdollisen positiivisen tuloksen saatuasi sinulle annetaan ohjeet hoitoon ja liikkumiseen.

Kotitestejä suositellaan niille lieväoireisille, joille testaus on mahdollinen. Jos kotitestin tulos on positiivinen, ota yhteyttä Ranuan kunnan koronatestaukseen arkisin klo 8-16 numeroon 040 8670259, iltaisin ja viikonloppuisin numeroon 040 8670268.

Suosittelemme vahvasti koronarokotteiden ottamista. Ranuan kunnan yli 12 vuotiaiden rokotekattavuus on ensimmäisen ja toisen rokotteen osalta Lapin kunnista toiseksi alhaisin. Rokote on paras suoja vakavaa tautimuotoa vastaan ja vähentää tartuttavuutta. Koronavirusrokote alkaa ehkäistä virustartuntaa heti, kun se on annettu, mutta täyden suojan kehittyminen vie kolmisen viikkoa. Toinen ja kolmas rokote vahvistavat suojaa ja sen kestoa. Koronarokotetiedotteet päivitetään viikoittain kunnan verkkosivuille.

Katso kaikki koronarokotetiedotteet Ranuan kunnan sivuilta.

Ranuan kunnan koronatyöryhmä on kokoontunut 14.1.2022 ja kokoontuu seuraavan kerran 21.1.2022.

Ranuan kunnan koronatyöryhmä