Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunnan viestintäkysely keräsi yli 240 vastausta
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunnan viestintäkysely keräsi yli 240 vastausta

viestintäkyselyn kiitos FB.jpg
24.1.2023 7:56

Ranuan kunnan viestintäkysely keräsi runsaasti vastauksia. Kysely oli auki joulukuussa 2022 ja siihen sai vastata netissä ja lomakkeella. Vastauksia tuli 241.

- Ranuan kunnan viestintä selvästi kiinnostaa. Vastauksia tuli 6,5 prosenttia kunnan asukasluvusta, kun esimerkiksi Rovaniemellä vastaavaan kyselyyn vastasi alle 3 prosenttia, kunnan viestintäkoordinaattori Perttu Ruokangas iloitsee.

Eniten vastanneita oli ikäryhmässä 46-55 vuotta ja 56-65 vuotta. 25-vuotiaita tai nuorempia vastaajista oli alle 10 prosenttia. Vastaajista 80 prosenttia asuu Ranualla, Rovaniemellä tai Oulun seudulla kummassakin oli noin 7 prosenttia vastaajista.

Ranuan kunnan viestinnän nykytila sai vastaajilta arvosanan 8½.

Kunnan asioista vastaajat saavat parhaiten tietoa Facebookista. Toiseksi parhaiten tietoa löytyy kunnan verkkosivuilta ja kolmanneksi paikallislehti Kuriirista.

Ranuan kunnalla ei ollut kyselyn aikaan Instagram-tiliä, mutta siitä oli kiinnostunut 45 prosenttia vastaajista. Kunnan TikTok sai vastaajilta huomattavasti kielteisemmän vastaanoton: 75 prosenttia ilmoitti, ettei ole kiinnostunut seuraamaan kuntaa TikTokissa.
Ranuan kunnan uutiskirje sai melko myönteisen vastaanoton: sillä 42 prosenttia ilmaisi kiinnostuksensa sen tilaamiseen.

Kyselyssä tiedusteltiin, miten vastaajat muuttaisivat Ranuan kunnan viestintää ja tiedottamista. Noin puolet tähän kysymykseen vastanneista löysi vain vähän tai ei ollenkaan muuttamista. Sen sijaan he antoivat runsaasti myönteistä palautetta.

Moni toivoi lisää kunnan asioita paikalliseen Kuriiri-lehteen. Osa kantoi huolta ikäihmisistä, jotka eivät ole netissä tai sosiaalisessa mediassa.

Muita toiveita oli muun muassa saada tapahtumista tietoa nykyistä aiemmin ja enemmän ja parantaa kunnan verkkosivuja.

Kunta kiittää kaikkia viestintäkyselyyn vastanneita. Vastauksia käytetään viestinnän suunnitteluun.

- Osaan toiveista on jo vastattu. Olemme liittyneet Instagramiin tammikuun alussa. Ensimmäinen kunnan uutiskirje ilmestyy lähiaikoina. Verkkosivujen uudistaminen alkaa tänä vuonna suunnittelutyöllä ja uudet sivut valmistuvat vuonna 2024, Ruokangas kertoo.

Katso video kyselyn tuloksista ja jatkotoimenpiteistä.