Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunnanhallitus käsittelee Suhangon Tuulivoima Oy:n kaavoitusaloitetta ja eläinpuiston lainantakausta
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunnanhallitus käsittelee Suhangon Tuulivoima Oy:n kaavoitusaloitetta ja eläinpuiston lainantakausta

11.5.2022 12:30

Ranuan kunnanhallitus käsittelee Suhangon Tuulivoima Oy:n kaavoitusaloitetta ensi maanantaina. Kunnanjohtaja Tuomas Aikkila ehdottaa, että kunnanhallitus hylkää kaavoitusaloitteen. Taustalla on valtuuston päätös, jonka mukaan kunta ei käynnistä alueellaan tuulivoimaa koskevia kaavoitusaloitteita valtuustokaudella 2021-25. Suhangon Tuulivoima Oy jätti kaavoitusaloitteen viime marraskuussa.  Alustavien suunnitelmien mukaan alueelle olisi rakennettu enintään 40 tuulivoimalaa.

Kunnanhallitus käsittelee myös Ranuan Seudun Matkailu Oy:n lainantakausta. Asia on toistamiseen kunnanhallituksessa, koska valtuusto palautti asian valmisteluun 11. huhtikuuta. Syynä oli se, että aiemmassa esityksessä ei ollut yhtiöltä perittävää takausprovisiota. Kunnanjohtaja ehdottaa, että kunta perii takauksesta 1,15 prosenttia provisiota. Pohjolan Osuuspankki on tarjonnut eläinpuistoyhtiölle kahden miljoonan euron lainaa, johon yhtiö hakee kunnan omavelkaista 80 prosentin takausta. Kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen asiasta päättää valtuusto seuraavassa kokouksessaan.

Lisäksi kunnanhallitus käsittelee muun muassa osallistuvaa budjetointia sekä lukion erikoistumisen ja kaksoistutkinnon valmistelua.

Lue koko esityslista täältä.