Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunnanhallitus käsittelee tonttiselvitystä
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunnanhallitus käsittelee tonttiselvitystä

25.5.2023 7:55

Ranuan kunnanhallitus käsittelee selvitystä Ranuan kunnan omistamien tonttien ja maa-alueiden varauksiin liittyvästä menettelystä maanantaina 29. toukokuuta.

Kunnanhallitus päätti tammikuussa 2023 teettää ulkopuolisen selvityksen Pappilanniemen ja vanhan sairaalan alueiden tonttivarauksiin liittyvästä menettelystä. Syynä oli se, että tontteja oli varattu jo ennen kuin kaavamuutoksia oli hyväksytty eikä tontteja oltu erikseen julkisesti ilmoitettu varattavaksi.

Selvityksen teki BDO Audiator Oy kevään aikana. Selvityksen mukaan tonttien ja maa-alueiden vuokra- ja myyntihintojen sekä luovutusehtojen päätöksentekoon ei ole osallistunut esteellisiä henkilöitä. Selvityksessä todetaan, että tonttien varausmahdollisuudesta olisi ollut hyvä tiedottaa avoimemmin kuntalaisia. Selvityksessä ei kuitenkaan noussut esiin seikkoja, joiden mukaan olisi toimittu vastoin lainsäädäntöä tai kunnan omia ohjeita. Ohjeistuksessa aikaisemmin olleet puutteet muun muassa tiedotukseen ja tontin varaukseen liittyen on korjattu kunnanvaltuuston 24.4.2023 hyväksymässä uudessa tonttien ja maa-alueiden myynti- ja vuokraushinnoissa sekä luovutusehdoissa.

Tonttiselvitys on luettavissa täällä.

Lisäksi kunnanhallitus käsittelee muun muassa vanhan kirjaston ja monitoimitalon myyntiä, Ranuanjärven yleiskaavan konsultin valinnan keskeyttämistä ja Ranuan eläinpuiston ympäristö matkailun yritysekosysteemiksi -kehittämishanketta.

Lue esityslista täältä.