Etusivu / Kunnan tiedotteet / Ranuan kunnanhallitus käsittelee tukikirjettä metanolitehdashankkeelle
Kaikki tiedotteet

Ranuan kunnanhallitus käsittelee tukikirjettä metanolitehdashankkeelle

8.3.2023 15:20

Ranuan kunnanhallitus käsittelee ensi maanantaina 13. maaliskuuta tukikirjettä ETFuelsin ja Neova Oy:n vihreän metanolin tehdashankkeelle.

Tukikirjeen tarkoituksena on ilmaista Ranuan kunnanhallituksen ja valtuuston tuki hankkeen edistämiselle ja toivottaa hanketoimijat tervetulleiksi Ranualle. Kirjeessä kunta lupautuu muun muassa viemään hankkeen kaavoitusta eteenpäin mahdollisimman nopeasti, aloittamaan tarpeen mukaan hanketta tukevien asuntojen ja toimitilojen kaavoituksia, antamaan viipymättä tarvittavat tiedot ja lausunnot ympäristöviranomaisille sekä tukemaan hanketoimijoiden, porotalouden ja muiden tahojen kesken käytäviä keskusteluja ja neuvotteluja.

Tukikirje menee kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen valtuuston päätettäväksi.

ETFuels ja Neova suunnittelevat metanolitehdasta Näätäaavalle. Tehdas saisi energiansa noin 35-50:stä tuulivoimalasta. Investoinnin suuruus on noin 800 miljoonaa euroa.

Kunnanhallitus päättää myös muun muassa Peurantien, Vasantien ja Porontien saneerauksen urakoitsijasta. Kunta sai kolme tarjousta, joista yksi hylättiin tarjouspyynnön vastaisena. Urakoitsijaksi ehdotetaan halvimman tarjouksen jättänyttä Napapiirin Kuljetus Oy:tä. Napapiirin Kuljetus Oy:n tarjous oli runsaat 1,1 miljoonaa euroa.

Lue kunnanhallituksen esityslista täältä.